Plussize modellen doen grote modecampagnes na

De doorsnnee modecampagne staat doorgaans niet bekend om een grote diversiteit. Intendeel. Denk eens aan je favoriete parfum, kledingmerk of horloge. Wedden dat in hun laatste reclamespotje een langbenig, slank en blank model werd opgevoerd? Hoog tijd om daar iets aan te doen.

Dus kwam Buzzfeed met het idee voor een nieuwe video: daarin willen ze duidelijk maken dat er duizenden soorten vrouwen zijn die echter nooit in advertenties te zien zijn. De opzet? Zes high-fashion reclamecampagnes opnieuw schieten, maar dan met plussize modellen.

Al snel wordt duideliijk dat deze shoots voor veel van de vrouwen ongemakkelijk is. Meer dan eens dragen ze amper kledij, moeten ze zichzelf in rare poses dwingen of met de vreemdste attributen poseren.

"Advertenties creëren een ongeloofwaardige wereld waarin ik zelf niet thuishoor," zo vertelt plussize dame Kristin. "Ik ben vrij zenuwachtig, want ik moet alles bedekken, enkel met een sjaal. En die is zelfs niet groot genoeg om de gemiddelde borsten te bedekken. Sjaals zouden je net warm moeten houden,' valt model Jasmine haar bij.