PETA koopt aandeel in modemerk Hermès om druk uit te oefenen

Leden van PETA tijdens een betoging voor een Hermès winkel in Tokio.
ap Leden van PETA tijdens een betoging voor een Hermès winkel in Tokio.
Dierenrechtenorganisatie PETA heeft een aandeel gekocht in modehuis Hermès, om zo iets te kunnen veranderen aan de omstandigheden waarin de accessoires vaan het merk gemaakt worden.

Deze actie van PETA volgt een dag nadat actrice Jane Birkin aan de media vertelde dat ze niet meer wil dat haar naam verbonden is aan de iconische Birkin bag. Dat komt omdat ze zich zorgen maakt om het leed van de dieren, na een recent opgedoken documentaire van PETA over de productie van de tas.

Nu heeft de dierenrechtenorganisatie op de beurs in Parijs een aandeel van het Franse modehuis gekocht, zodat ze op de jaarlijkse vergaderingen met aandeelhouders, vragen kunnen stellen over de omstandigheden waarin de accessoires van het merk gemaakt worden. Dat liet een woordvoerder van PETA weten.

In verschillende steden als Parijs en Tokio, werd er de afgelopen dagen geprotesteerd voor winkels van Hermès, door leden van PETA verkleed als vermoorde krokodillen. Het modehuis zelf liet eerder ook al weten dat ze geen weet hadden van de wanpraktijken in de kweekboerderijen, en ze beloofden de situatie aan te pakken.