Peperdure badslippers zijn dé hit voor de zomer

Badslippers van Gucci, Fendi, Balenciaga en Valentino.
rv/nina.be Badslippers van Gucci, Fendi, Balenciaga en Valentino.
Badslippers zijn al een tijdje de camping ontgroeid en een echt modestatement geworden. Hoewel de oude vertrouwde Adidasvariant met driedubbele streep nog steeds het populairst is, heeft ondertussen ook elk luxemerk een variant in huis. Met bijhorend torenhoog prijskaartje. 

In 2017 presenteerde het Italiaanse modehuis Gucci voor het eerst een paar badslippers (die eigenlijk sliders moeten worden genoemd) op de catwalk. Ondanks een prijskaartje van om en bij de € 250 gingen ze vlot over de toonbank, liefst gedragen met een paar witte sportsokken van het merk - ter waarde van € 80 - in. Door de populariteit ervan drong ook het origineel, de Adilette van Adidas, al snel door in het straatbeeld en op de speelplaatsen. De combinatie slipper met sportsok is dan ook vooral populair bij jongeren en mensen die veel met mode bezig zijn.

Wie hoopte dat het om een tijdelijke trend ging, is er echter aan voor de moeite. Gucci heeft ondertussen tientallen varianten in de collectie zitten, net als andere modehuizen als Balenciaga, Valentino en Fendi. Voor een paar van dat laatste merk betaal je zelfs € 550, en desondanks zijn de slippers in bepaalde maten al uitverkocht op de luxewebshop Net-a-Porter. 

Heb jij niet te veel geld op overschot, maar wil je deze zomer wel graag badslippers aan? Wij shopten 7 betaalbare alternatieven op de luxeslipper: 

Shopping
rv/nina.be Shopping

1/ Adidas by Stella McCartney, € 58, via Shopbob.

2/ Puma, € 17,95, online te koop.

3/ Nike Benassi, € 39,95, via Zalando.

4/ Tommy Hilfiger, € 44,90, online en in de winkels te koop.

5/ New Balance, € 30, online te koop.

6/ Adidas, € 26, via & Other Stories.

7/ Calvin Klein Jeans, € 47,95, online te koop.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy Dreesens

  Productie kost 3 dollar in India of China.

 • Ronald Boudewijns

  Ik dacht dat ze duurder waren...

 • Emi De graeve

  mag hier als "de"hit geprezen worden, ik vind ze mottig en wil daar niet mee rondlopen. Gelukkig zijn er nog mensen met een andere smaak die er geld willen voor betalen...

 • Michel Van der Hoydowch

  Zielige toestand , dat rijke snobs de handige schoenen en kleding van de normale mensen willen dragen maar alzo niet herkend willen worden en daardoor enkele miljardairs ,die de domheid uitbuiten,nog rijker maken .

 • Jos Spriet-Dewaele

  ja als we dit kopen moeten we echt boven onze stand gaan leven.