Opmerkelijk bordje voor de deur bij Lush: ‘Kom niet binnen als je hier last van hebt ...”

Facebook / Lush UK
Wie de Lush-winkel in Edinburgh binnen wil moet sinds kort een opvallend bord voorbij. Daarop roept de winkel op om buiten te blijven als je last hebt van Covid-19 of als je racist of homofoob bent.

“Kom alsjeblieft niet binnen als je lijdt aan Covid-19, racist of seksist bent of last hebt van homofobie of transfobie” prijkt sinds 3 augustus op een bord voor de deur van de winkel. De vestiging van het bekende beautymerk werd eerder deze maand het doelwit van een transfobe groep, waardoor de werknemers vonden dat het tijd was om in te grijpen. “Onze winkel is een ruimte voor mededogen en respect voor iedereen”, klinkt het bij Lush. “We zullen haatdaden dan ook niet goedkeuren of ondersteunen.”

“Als je tekenen van Covid-19 vertoont, volg dan de richtlijnen van de overheid, laat je testen en ga in quarantaine”, klinkt het verder bij het merk. “Vertoon je tekenen van racisme, homofobie, seksisme of transfobie, dan raden we je aan jezelf te isoleren en meer te leren over het onderwerp.”
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • wim Goossens

  En waarom is dat discriminatie Tonny, zij vragen gewoon de mensenrechten te respecteren ...

 • Geert Bancken

  Moest overal hangen.

 • Jan Desmet

  Mooi zo, een winkel met ballen.

 • Carin Desmet

  Dat zou er veel meer moeten doen. Schitterend

 • Mario Adams

  Die gaan geen volk meer hebben!