Op het eerste gezicht: “Het lijken wel 2 bad boys from the hood"

Elke week vragen we voorbijgangers om een eerste indruk te vormen op basis van een foto.

Pieter-Jan Vanstockstraeten
Tijdens een sollicitatiegesprek, een date of bij een toevallige voorbijganger op straat. Een eerste indruk maken we allemaal. Meer zelfs, we gaan er altijd van uit dat die klopt. Maar is dat wel zo? Om aan te tonen dat je er soms compleet naast kunt zitten, trokken wij de straat op. Om wildvreemden te fotograferen én die foto’s te laten beoordelen door anderen. Durf jij ook een gok te wagen en te checken of het klopt?

Wat denken jullie?

Anke (43): “Het lijken me geen vrienden van de kleuterschool. Volgens mij hebben ze elkaar leren kennen in het skatepark van Park Spoor Noord in Antwerpen, waar de foto gemaakt is. Ze zijn bevriend geraakt omdat ze alle twee dezelfde sport beoefenen. De rechtse kerel ziet er superstoer uit. Hij is een tikje rebels en gaat graag op café. Tegelijk heeft hij een zachte kant. Als ik moet gokken, denk ik dat hij werkt als verpleger. Anders is hij een garagist. Zijn vriend is nog student. Hij ziet er guitig en ernstig uit, met z’n keurig hemdje. Daardoor denk ik dat hij een wiskunderichting volgt in het secundair onderwijs. BMX’en vormt zijn uitlaatklep. Hij ziet er ook schattig uit, dus hij heeft zéker een vriendinnetje gestrikt.” 

Quinten (29): “De linkse jongen gaat nog naar school. Als ik moet gokken, zou ik zeggen dat hij een opleiding informatica volgt. De reden? Hij ziet er best slim uit. Zijn vriend werkt al. Het lijkt me een jongeman die niet goed kan stilzitten, maar wel van aanpakken weet. Iemand die graag met z'n handen bezig is en geniet van de buitenlucht. Misschien werkt hij in de horeca? Wat vaststaat, is dat ze alle twee heel sportief zijn. Hun favoriete sport is ongetwijfeld fietscross.”

Bas (39): “Mijn eerste indruk is dat ze zich heel goed op hun gemak voelen bij elkaar. Hun houding is heel à l’aise. Volgens mij zijn het zelfs broers, een van de twee is geadopteerd. De rechtse is enkele jaartjes ouder en neemt zijn jongere broer graag onder z’n vleugels. Ik herken mezelf er een beetje in en heb ook een jongere broer. Ze lijken ook twee bad boys from the hood: twee deugnieten met een rebels kantje die zijn opgegroeid in een stad. De oudere broer heeft ervaring met BMX’en. Dat zie je aan zijn gescheurde broek. Maar de linkse jongen heeft een nette broek aan. Daarom vermoed ik dat het een van de eerste keren is dat hij meegaat naar het skatepark, om de sport te leren. Als ik nog één gokje moet wagen, denk ik dat de linkse rechten studeert, terwijl de andere jongeman werkt in een bouwbedrijf.”

Pieter-Jan Vanstockstraeten

Hoe zit het echt?

Treasure (links, 17) en Kevin (rechts, 19) zijn twee vrienden uit Antwerpen. 

Kevin: “Supertof om te lezen hoe mensen over mij denken. Sommige indrukken kloppen, andere niet. Anke heeft gelijk: we zijn nog geen jarenlange vrienden. Ik heb Treasure 5 maanden geleden leren kennen in Park Spoor Noord. We hadden meteen een klik en spreken geregeld af om het skatepark onveilig te maken. (lacht) Bas zit er dus naast: we zijn geen broers. Al snap ik wel waarom hij dat denkt. Ik BMX al ruim 6 jaar en heb veel meer ervaring dan Treasure. Het klinkt misschien onnozel, maar af en toe gedraag ik me als zijn mentor. In dat opzicht neem ik hem dus onder mijn vleugels. Ik doe mijn best om hem verschillende trucjes te leren. Alle drie vermoeden ze ook dat ik graag mijn handen uit de mouwen steek, zij het als verpleger of in de horeca. Bas slaat de spijker op de kop: ik werk inderdaad in een bouwbedrijf. Het enige wat echt niet klopt? Ik ga - raar maar waar - niet zo graag op café. Ik vind het veel gezelliger om af te spreken bij vrienden of thuis te zitten met mijn familie.”

Treasure: “Gho, wat kan ik daar nog aan toevoegen? Kevin is echt een topvriend. Hij helpt me inderdaad altijd om nieuwe dingen uit te proberen. Ik BMX nog maar sinds het begin van dit schooljaar, maar doe het ontzettend graag. En ik kan steeds veel van Kevin bijleren. Alle drie gokken ze correct dat ik nog studeer. Geen wiskunde, informatica of rechten, wel Sociaal-Technische Wetenschappen. Om een centje bij te verdienen, klus ik af en toe bij als ober in een restaurant. Grappig dat Anke zegt dat ik een vriendin heb. Dat is niet het geval. Ik merk af en toe wel dat meisjes geïnteresseerd zijn, maar op dit moment wil ik me nog niet binden.” 

Benieuwd naar de andere foto’s? Hier kan je die van week 1week 2week 3week 4 en week 5 checken. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.