Ook jij kan de lederen jurk dragen (dankzij deze tips)

Charlotte Gainsbourg, Nicole Scherzinger en Jennifer Lopez tonen hoe je de lederen jurk kunt dragen.
Photo News Charlotte Gainsbourg, Nicole Scherzinger en Jennifer Lopez tonen hoe je de lederen jurk kunt dragen.
Dankzij Louis Vuitton en Gucci vind je nu ook bij budgetvriendelijke modeketens heel wat lederen jurken in de rekken. Als je dit kledingstuk op de juiste manier draagt, kan het resultaat erg stijlvol zijn. Maar je moet wel altijd waakzaam blijven voor blunders, want een misstap is gauw gemaakt.

Victoria Beckham was een van de eerste vrouwen die het aandurfde een lederen jurk een toonbeeld van stijl te maken. Dit seizoen is de keuze aan lederen creaties groot: je kan voor sexy met ritsen en een V-hals gaan. Maar je scoort ook met eenvoud en een rechte snit en waaghalzen kunnen experimenteren met kleurtjes.

De makkelijkste manier om deze trend te dragen is een zwarte minijurk. Charlotte Gainsbourg toont hoe het moet op de rode loper met een sexy decolleté. Olivia Palermo houdt het een tikje zediger met een lange mouwen en een wikkeljurk. Een maxijurk is geen aanrader, hierdoor lijk je net in een overvloed aan leder te verzuipen. Ga dus nooit langer dan de knie.

Julianne Moore toont aan dat leder op elke leeftijd kan, een stijlvolle Olivia Palermo en Leigh Lezark bewijzen dat eenvoud het beste werkt bij leder.
Photo News Julianne Moore toont aan dat leder op elke leeftijd kan, een stijlvolle Olivia Palermo en Leigh Lezark bewijzen dat eenvoud het beste werkt bij leder.

Beginners onthouden best dat eenvoud de sleutel is bij deze trend. Kies voor simpele zwarte accessoires en laat het stoere materiaal voor zich spreken. Een V-hals flatteert bij dames met een grote boezem, zij blijven beter weg van de ronde hals. Wie een buikje of heupen wil verdoezelen is net als Jennifer Lopez of Julianne Moore beter af met een A-lijn.

Dit eenvoudige jurkje van Mango flatteert heel wat verschillende lichaamstypes.
Asos.com Dit eenvoudige jurkje van Mango flatteert heel wat verschillende lichaamstypes.