Ontwerpers gooien stocks buiten: zo scoor je de beste koopjes op de Antwerpse stockverkopen

getty
Hou je van Belgische designermode, maar heb je niet het budget om pakweg een jas van Dries Van Noten te kopen? In Antwerpen starten maandag de tweejaarlijkse Belmodo Fashion Days, waar je stuks van topmerken kunt scoren aan sterk verlaagde prijzen. Wij sommen alles op dat je moeten weten.

1. Neem genoeg cash geld mee 
Op steeds meer plekken kun je met de bank- of kredietkaart betalen, maar er zijn nog altijd stockverkoopplaatsen waar het niet mogelijk is. Neem dus genoeg cash geld mee, je wil toch zeker niet hét item van je dromen mislopen? Op die manier kun je ook je budget beter controleren. Want hoewel kortingen tot 70% worden aangeboden, blijven de stuks natuurlijk een stuk duurder dan wat je bij H&M en Zara vindt.

2. Download de app
Er zijn meer dan 50 verschillende stockverkooplocaties dit seizoen, verspreid over heel Antwerpen. Kwestie van niet te verdwalen, brengt Belmodo elk jaar een handige kaart uit met alle adresjes op. Die kan je oldschool uitprinten maar ook terugvinden op de Belmodo Hotspot app.

3. Timing
Net zoals tijdens de soldenperiode maak je helemaal in het begin de meeste kans op de beste deals. Probeer dus al langs te gaan tijdens de eerste dag. Een uurtje op voorhand aan de locatie staan, kan ook nooit kwaad. Zeker niet bij de grote namen als Raf Simons, Dries Van Noten en Ann Demeulemeester waar zelfs fans vanuit Azië naar Antwerpen voor afreizen.

4. Budgettip
Hoewel het aanbod op de laatste dag al flink uitgedund is, krijg je op heel wat plekken extra korting op de overgebleven items. Is je budget echt niet groot, maar wil je toch graag een designerstuk op de kop tikken? Dan is zondag 14 mei dé dag voor jou.

5. Men (l)onely
Niet dat er geen mannen rondlopen, maar ze zijn wel in de minderheid. Resultaat? Er is veel meer keuze op de mannenafdeling. Een maatje xs of zelfs s past de meeste vrouwen ook en ontwerpers houden sowieso van uniseks. Sla de mannenafdeling dus niet zomaar over!

Belmodo Fashion Days in Antwerpen, van maandag 8 tot en met zondag 14 mei, meer info en locaties op belmodo.be.