Ga naar de mobiele website
^ Top

Ontdek welke wenkbrauwen bij jou passen

Thinkstock
Dikke wenkbrauwen zijn al een tijdje helemaal hip, zo bewijzen onder andere Keira Knightley en de Olsen-tweeling. Maar past dat wel bij jou? En wat zijn de alternatieven? Wij zetten de zes meest voorkomende wenkbrauwvormen op een rijtje en onthullen bij welke types ze passen.

1. De moderne Audrey Hepburn
Fashionista's zoals Miranda Kerr, Rooney Mara en Natalie Portman zweren bij een moderne versie van de rechte, grafische wenkbrauwen van Audrey Hepburn.

Het gaat om verzorgde en slanke wenkbrauwen, met een lichte boog en zonder verdwaalde haartjes. De buitenhoek van de wenkbrauw eindigt op een scherpe punt. "Je hebt veel modegevoel nodig om hier mee weg te komen", zegt beautyspecialiste Pally Pugliuca aan de Daily Mail.

Voor wie? De 'Audrey' past het best bij brunettes met een natuurlijke, horizontale wenkbrauwvorm. "Het werkt niet als je wenkbrauwen een natuurlijk hoge boog hebben", zegt Pally.

Hoe? Gebruik een waxstrip aan de brug van je neus om een rechte hoek te krijgen aan de binnenkant. Pluk vervolgens de overbodige haartjes weg, en zorg voor een puntig einde aan de buitenkant.

Voor wie niet? Vrouwen met een vierkante kaaklijn. Dikke, horizontale wenkbrauwen doen je kaken breder lijken.

2. De natuurlijke wenkbrauw
Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston en Sarah Jessica Parker houden hun wenkbrauwen het liefst natuurlijk.

"Vrouwen met een natuurlijke stijl die er niet 'opgemaakt' willen uitzien, kiezen voor een jongensachtige look zonder duidelijke vorm", zegt specialist Vaishaly.

Voor wie? Perfect voor blondines.

Hoe? Hou de natuurlijke boog intact door alleen de overbodige haartjes weg te plukken. Af en toe bijwerken is wel noodzakelijk.

Voor wie niet? Vrouwen met zwarte wenkbrauwen, want bij hen zijn de nieuwe, kleine haartjes snel te zien.

3. De 'Los Angeles'-boog
"De wenkbrauwen van Angelina Jolie, Kim Kardashian en Megan Fox worden het meest gevraagd, omdat je er zo meteen opgemaakt uitziet", zegt Vaishaly. "De gemiddelde dikte en afgewerkte vorm vergroten ook je ogen en lichten je gezicht op."

Voor wie? Voor elke gezichtsvorm en leeftijd.

Hoe? Begin onderaan bij het dikste deel van de wenkbrauw (tegen de brug van je neus). Volg de lijn van je wenkbrauw, en werk in één mooie lijn naar buiten. Herhaal tot je de gewenste dikte bereikt.

Voor wie niet? Vrouwen die weinig moeite willen doen.

4. De getatoeërde look
De bekendste draagster van deze look is ongetwijfeld Kate Middleton. "Veel vrouwen laten hun wenkbrauwen zwart kleuren", zegt specialiste Vanita Parti.

Voor wie? Vrouwen met een bleke huid. "Donkere tinten met een bleke huid zoals Kate Middleton doen wonderen voor je jukbeenderen", zegt ze.

Hoe? In een beautysalon of met een gel of wenkbrauwpotlood uit de winkel. "Je wil een sterk contrast tussen wenkbrauwen en huid", benadrukt Vanita.

Voor wie niet? Als je niet veel make-up draagt of zeer blond bent, want donkere wenkbrauwen zullen je teint overstemmen.

5. De dikke wenkbrauw
Het welig laten tieren van je wenkbrauwen is dé beautytrend van het moment. Pippa Middleton, Lily Collins en zelfs Victoria Beckham lieten er zich door verleiden.

Maar vergis je niet: ook zo'n Britse wenkbrauw - ook gekend als de rupsenlook - moet je onderhouden. "Zelfs borstelige wenkbrauwen moeten om de paar weken opgekuist worden", zegt Vaishaly.

Voor wie? Vrouwen met een volumineuze haardos, anders zullen de wenkbrauwen overheersen.

Hoe? "De haartjes (laten) verwijderen met een katoendraad is perfect, want dan zijn ook de kleine haartjes weg. Met een pincet kan je die niet bereiken." Zorg voor een dikke, elegante vorm, maar laat ook enkele overbodige haartjes staan.

Voor wie niet? Vrouwen met kleine ogen. Het zal lijken of die dichter bij elkaar staan.

6. De dunne wenkbrauw
Overplukken is een veel gemaakte fout, maar je kan ook dunne wenkbrauwen hebben zonder dat het lijkt alsof je overijverig bent geweest met het pincet. Kijk maar naar de zachte versies van Michelle Williams, Helen Mirren en Mischa Barton.

Voor wie? "Zeker voor vrouwen met dunner wordend haar, want zo creëer je licht rond de ogen", zegt beauty-experte Shavata Singh.

Hoe? "Ga niet te dun. Zeker niet als je een hoge boog hebt, want dan krijg je een dreigende look", zegt Shavata. "Pluk maar enkele haren per keer, afwisselend tussen je twee wenkbrauwen."

Voor wie niet? Vrouwen met natuurlijk dikke wenkbrauwen. Zij kunnen blijven plukken.

De slanke wenkbrauwen van Miranda Kerry eindigen op een punt
Getty De slanke wenkbrauwen van Miranda Kerry eindigen op een punt
Gwyneth Paltrow heeft natuurlijke wenkbrauwen
AP Gwyneth Paltrow heeft natuurlijke wenkbrauwen
De 'Los Angeles'-boog van Kim Kardashian
Getty De 'Los Angeles'-boog van Kim Kardashian
Lady Kate met haar 'getatoeërde' wenkbrauwen
Thinkstock Lady Kate met haar 'getatoeërde' wenkbrauwen
De dikke wenkbrauwen van Pippa Middleton zijn een trend
Photo News De dikke wenkbrauwen van Pippa Middleton zijn een trend
Michelle Williams heeft zachte, dunne wenkbrauwen
Photo News Michelle Williams heeft zachte, dunne wenkbrauwen
Meer over


Meld een bug