Ga naar de mobiele website
^ Top

Oeps, foutje? Zara maakt rok met extreemrechts cartoon

zara
Voor de Spaanse kledingketen Zara was er geen vuiltje aan de lucht wanneer ze het rokje met cartoon 'Pepe the frog' op hun site plaatsten. Maar dat duurde niet lang. De keten kreeg al snel verschillende klachten omdat de cartoon met extreemrechts wordt geassocieerd.

De Spaanse kledingketen Zara krijgt wel vaker negatieve commentaar, meestal omdat hun kledingcollecties net iets te hard lijken op de collecties van designermerken. Het probleem ligt nu bij hun eigen collectie.

Op het eerste zicht lijkt er niets mis met het korte jeansrokje dat Zara verkoopt. Maar het kikkertje dat op de rokjes geborduurd werd, is helemaal niet zo onschuldig.

In 2005 tekende Matt Furie voor het eerst Pepe the frog. Wat toen een gewoon cartoonfiguurtje leek groeide later uit tot de mascotte van verschillende extreemrechtse groepen. In 2016 werd de kikker ook echt benoemd als haatsymbool door 'the Anti-Defamation League', een religieuze organisatie die zich inzet tegen haat.

De kledingketen kreeg dan ook meteen een hoop kwade reacties binnen en de rok werd intussen van de site gehaald. 

I see u man #antisjw #trump #altright #pepethefrog #frog #hello #whatever #hewillnotdivideus

7 Likes, 1 Comments - @dambooz on Instagram: "I see u man #antisjw #trump #altright #pepethefrog #frog #hello #whatever #hewillnotdivideus"

Meer over1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • marc rooms

    En wat is daar fout mee ?

Gesponsord

Meld een bug