Nu ook te koop in ons land: trendy planten zonder pot en aarde

Facebook Phyt
Wie helemaal mee wilt zijn op gebied van planten, koopt niet langer sanseveria's en andere vetplanten maar epifyten. Dat zijn kleine stekelige plantjes (niet te verwarren met cactussen) zonder pot en aarde. Vanaf vandaag zijn epifyten ook in ons land te koop op Phyt., een gloednieuwe webshop van een jong Antwerps koppel.

De twee Antwerpenaren leerden de zogenaamde epifyten kennen op een roadtrip doorheen Californië, en niet alleen zijzelf maar ook hun vrienden waren meteen razend enthousiast over de plantjes. Zo kwamen ze op het idee om de plantjes zelf in België aan de man te brengen. Na een lange zoektocht kwamen ze in contact met een Spaanse leverancier die hen de nodige planten kon bezorgen.

Epifyten hebben geen aarde nodig, omdat het planten zijn die eigenlijk op andere planten groeien. Daarom hebben ze ook zo'n korte wortel en komen ze lang toe met een klein beetje water. Ze kunnen maanden tot zelfs jaren meegaan en vermenigvuldigen zich soms ook.

De prijzen variëren tussen zes en zestien euro per stuk, en ze zijn in ons land exclusief te koop op de website van Phyt.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.