Nooit meer vettig haar: deze vrouw heeft al zes jaar geen shampoo meer gebruikt

Card
De New Yorkse Sarah Theeboom heeft shampoo zes jaar geleden afgezworen nadat ze een oude vriendin weer had ontmoet, het eerste wat opviel was haar glanzend kapsel. Haar geheim? Ze had haar lokken al jaren niet meer gewassen.

Theeboom legt uit hoe deze ontmoeting haar beautyregime drastisch heeft veranderd heeft veranderd: "Ik liep die vriendin tegen het lijf en meteen viel haar kapsel mij op. Nooit meer shampoo gebruiken, ik was niet weg van het idee. Maar ik wist niet meer wat ik moest doen. Toen ik op een reis van drie weken naar Thailand vertrok, besloot ik ervoor te gaan. Ze had me wel gewaarschuwd dat ik een moeilijke periode zou moeten overwinnen wanneer mijn haar en hoofdhuid zich aanpasten. Ik was niet voorbereid op roos en de grote hoeveelheden vet in die eerste weken."

"Mijn haar was nooit zo vettig geweest. Ik was zo beschaamd dat ik mijn hoofd niet wilde laten zien. Toen ben ik bijna gezwicht en wilde ik bijna weer mijn haar met shampoo wassen. Haarbanden werden mijn beste vrienden. Onder de douche maakte ik mijn haar nat en masseerde ik mijn hoofdhuid met mijn vingers. Mijn vriend was ook geen fan van dit experiment, toch hield ik vol", gaat Sarah verder. "Na zes weken begon ik me weer normaal te voelen en het vroeg nog eens zes weken voor het wonder geschiedde. Toen begon ik mijn natuurlijke haar te zien zonder de constante manipulatie met shampoo. Het was zacht, golvend en kroezelvrij."

Thinkstock
Card

Intussen zweren steeds meer en meer bekende vrouwen als Kim Kardashian, Shailene Woodley, Adele en Jessica Simpson shampoo af. Deze sterren hebben opgebiecht hun haar soms dagen- of wekenlang niet te wassen.

Je haar niet wassen, is geen uitzonderlijk experiment meer, dus Sarah deelt met plezier haar geheim. Dat betekent niet dat iedereen het begrijpt. Haar kapster kon haar oren niet geloven toen ze zei dat ze haar lokken niet met shampoo moest wassen. "Ik zeg niet dat shampoo slecht is voor je haar. Ook ik heb nog goede en slechte dagen, maar mijn haar oogt en voelt zoveel gezonder nu", besluit de vrouw met de glanzende lokken.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.