Nooit meer smeltende make-up: zo overleeft je look een warme dag

Getty
Allemaal goed en wel, dat warme weer. Tot je gezellig op een terrasje zit en je laag make-up van je gezicht smelt. Deze tips van make-upartiest Connie Man zorgen ervoor dat je er 's avonds nog steeds even goed uitziet alsof je net de deur achter je dichttrok. 

Een goede voorbereiding

Gebruik de juiste producten: laat de hydraterende foundations voor de winter, en kies voor een olievrije variant die extra lang blijft zitten. Termen als ‘langhoudend’ en ‘extreme wear’ zijn waar je naar op zoek bent. Gebruik ook steeds een primer, die zorgt ervoor dat je fond de teint beter hecht aan de huid, minder snel gaat glimmen en dus ook langer blijft zitten. 

Dat legt ook Senior make-up artist van M.A.C, Connie Man ons uit: "In principe gebruik je gewoon je dagcrème, maar het is ook belangrijk dat je met warm weer je gezicht gaat beschermen tegen de zon. Zo kan je best een primer gebruiken met een factor 50, dan heb je de twee in één. Je hebt dan de primer die je make-up een hele dag mooi houdt en de spf 50 die ervoor gaat zorgen dat je bescherming krijgt. Probeer daarnaast voor long wear producten te kiezen. Neem altijd je tijd. Als je make-up goed opgebouwd is en iemand heeft z'n tijd genomen dan blijft die ook altijd mooier zitten."

Laagjes

Ook lipstick kan je makkelijk urenlang dragen. Dé truc: in laagjes werken. Breng de kleur aan, dep weer af (bijvoorbeeld met een tissue of wc-papiertje), en breng er vervolgens een transparant poeder overheen aan. Herhaal een paar keer voor een optimaal resultaat.

Fans van oogpotlood zullen het al gemerkt hebben: warm weer kan ervoor zorgen dat die zorgvuldig aangebrachte potloodlijn na een paar uur ergens bij je wenkbrauwen zit. Niét mooi, maar gelukkig wel eenvoudig te verhelpen. Breng gewoon een beetje oogschaduw over het potlood aan, en die eyeliner gaat helemaal nergens meer heen.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Philomena Vanderweyen

    Morgenavond naar een receptie zal toch wel wat make-up op moeten om er wat feestelijker uit te zien,met deze tips zal het mij misschien wel lukken.

  • Danielle Duym

    Foundation... bij 30 graden. Zijn er nu echt vrouwen die dat doen?