Nóg beter dan chocolade: dit zijn de leukste beauty adventskalenders

Het is 1 december. En dat betekent niet alleen dat het bijna Sinterklaas is, we mogen ook eindelijk officieel beginnen aftellen naar kerstmis. En dat doen we naar aloude traditie met een adventskalender. Wie dit jaar stralend aan de feesttafel wil zitten, kan tegenwoordig ook heel wat beauty adventskalenders shoppen. Een stuk beter voor de lijn én de huid.

Het ideale cadeautje voor jezelf, maar misschien ook een idee om aan iemand anders te geven. Wij verzamelden de leukste exemplaren. Voor iedereen wat wils:

Voor de make-up junkies

Dames die graag met kwasten, kleurtjes en lipstick in de weer zijn, kunnen zich iedere dag verheugen op weer een nieuwe verrassing achter het deurtje. Van Benefit (€ 49) tot Estée Lauder (€ 259) en Clinique (€ 69): je wordt de hele maand december getrakteerd op de leukste make-up goodies. Mag het iets goedkoper? Dan is er uiteraard ook dit jaar de budgetvriendelijke variant van Essence (€ 24,99). En de nagellak diehards? Die kunnen hun hart ophalen met de kalender van OPI (€ 88,90).

NINA

Voor de wellness-fan

Niets zo heerlijk als lekker badderen wanneer de temperatuur buiten het vriespunt nadert. De adventskalender van Lush (€ 71,95) belooft je naar jaarlijkse gewoonte een extra ontspannend bad. Nadien een voedende lichaamscrème? Dan doe je gewoon een deurtje van de kalenders van Rituals (€ 49,50) of The Body Shop (€ 115) open. Wie de voorkeur geeft aan een combinatie van badderen, verzorging en achteraf een ontspannend kopje thee, gaat dan weer best voor de kalender van Susanne Kaufman (€ 130).

NINA

Voor de badkamerfanaat

Is jouw ideale avond een combinatie van Netflix, een lekkere cocktail - of warme chocolademelk om in het winterthema te blijven - en een maskertje of heerlijk verkoelende crème? Jackpot! Van een voedende bodybutter tot een zachtmakende olie, bij Nuxe (€ 50) vind je alles dat dat droge wintervelletje nodig heeft. Je handen en die ruwe benen verzorg je met de legendarische crèmes van L'Occitane (€ 45) en je gezicht krijgt een opfrisbeurt dankzij de ampullenkuur van Babor (€ 70) of één van de topverzorgingsproducten van Decléor (€ 90).

NINA