NINA tipt: het favoriete Belgische merk van it-girl Olivia Palermo

Tuinch
De internationaal geroemde socialite en blogster Olivia Palermo roept het Belgische label Tuinch uit tot een van de luxelabels om in de gaten te houden. In een van haar recentste artikels op haar persoonlijke blog omschrijft de Amerikaanse Tuinch als het opkomende kasjmierlabel bij uitstek.

Met een achterban van 4,5 miljoen volgers op Instagram mag Olivia Palermo zichzelf gerust een invloedrijke it-girl noemen. Ze wordt steevast gespot op alle belangrijke modeshows en -events en ze stond al model voor talloze grote modemerken. Palermo begon in 2011 haar eigen onlinemagazine www.oliviapalermo.com die intussen honderdduizenden bezoekers per dag verwelkomt.
 
In een van haar recentste artikels noemt Olivia Palermo het Belgische Tuinch als een van de twee belangrijkste nieuwkomers onder de kasjmiermerken die een uitdaging vormen voor gevestigde waarden als Loro Piana en Brunello Cucinelli.

Tuinch

Aan de lancering van Tuinch ging maar liefst vier jaar intensieve research vooraf en oprichtster en ontwerpster Veronique Vermussche slaagt er bovendien in om als een van de weinige labels ter wereld het allerfijnste en puurste kasjmier te sourcen uit de meest complexe regio in de Himalaya, Kashmir in Nepal. Het Belgische modelabel Tuinch haalt zijn inspiratie bij een van de belangrijkste Aziatische tradities: kasjmier in zijn puurste vorm in combinatie met eeuwenoud vakmanschap. Deze pure stoffen kosten natuurlijk wel een flinke duit. Prijzen variëren tussen 500 euro en 18.000 euro met een gemiddelde prijs van 2.500 euro per stuk.

Die authenticiteit werd snel gesmaakt door de meest gerenommeerde high-end boetieks in de Benelux, zoals Houben (Antwerpen), Louise 54 (Brussel), Rio Store (Gent), Sketch (Knokke) en Kiki Niesten (Maastricht). En dit seizoen werd Tuinch ook aangekocht door de trendsettende webshop Moda Operandi uit New York.