NINA tipt een boek: het meest gehypete boek van vorig jaar

Een beeld uit de film The Girl on the Train.
Een beeld uit de film The Girl on the Train.
Eén van de populairste boeken van vorig jaar is nu verfilmd, 'The Girl on the Train' oftewel 'Het meisje in de trein'. Emily Blunt speelt de rol van het meisje dat op weg naar haar werk elke dag binnengluurt in de huizen waar ze voorbij rijdt. Tot ze op een dag iets schokkends ziet gebeuren en meegesleurd wordt in een moordzaak. Is het boek de hype echt waard? Alleen al om daar zelf een antwoord op te kunnen geven, moet je het verhaal gelezen hebben.

Elke dag spoort de jonge alcoholiste Rachel van een buitenwijk in Londen naar het centrum. Niet naar haar werk, want daar is ze ontslagen, ze zit gewoon elke dag op de trein. Daar bouwt ze een heel fantasieleven op over een koppel dat ze elke dag begluurt vanachter het treinraam. De vrouw van dat koppel is de tweede persoon die haar verhaal vertelt. De derde vertelster is de nieuwe vriendin van de ex van Rachel. Wanneer ze iets vreemds ziet in de tuin van het koppel krijgt het verhaal echter een donker en grimmig kantje.

Zowel recensenten als de talloze lezers prezen 'Het meisje in de trein' als hét beste boek van vorig jaar. En nu het ook verfilmd is, wordt het écht tijd dat ook jij je eraan zet. Al is het om mee te kunnen praten aan de toog.