Nieuwe Gucci-schoenen zijn vuile afgetrapte sneakers... die 690 euro kosten

De bewuste vuile sneakers van Gucci.
Matches Fashion. De bewuste vuile sneakers van Gucci.
Heb je nog een paar vuile sneakers thuis liggen die je eigenlijk wou weggooien? Hou ze dan maar bij. Verschillende designermerken zoals Gucci, Maison Margiela en Golden Goose verkopen namelijk voorgemaakte vuile sneakers en vragen daar grof geld voor. Op sociale media kunnen mensen er in ieder geval niet over zwijgen.

Voor de vuile sneakers van Gucci betaal je € 690. De iconische Replica-sneakers van Maison Margiela, maar dan met verfspatten op, gaan over de toonbank voor € 470 en bij Golden Goose betaal je € 375 voor een paar afgetrapte basketters met zelfs een stuk ducttape rond. Vuile én peperdure sneakers zijn duidelijk in de mode, al is de trend nu ook weer niet nieuw. Golden Goose lanceerde in 2013 al een eerste paar versleten sneakers en ook toen was de commotie groot.

Links de sneakers van Golden Goose, rechts die van Maison Margiela.
rv Links de sneakers van Golden Goose, rechts die van Maison Margiela.

Nu ook Gucci mee op de kar springt met hun zogenaamde Screener trainers, is het opnieuw even het gespreksonderwerp van de dag. Niet verwonderlijk ook. Vorige week kondigde het internationale modeplatform Lyst nog aan dat het Italiaanse luxemerk wederom het meest geliefde merk ter wereld is. Alles wat het lanceert, zij het een racistische ‘blackface-sweater’ of een nieuwe campagne met Harry Styles als gezicht, wordt dan ook druk besproken. Zodus ook de vuile sneakers die ze aan de man brengen voor € 690.

“Waarom zou ik in godsnaam € 700 betalen voor een vuil paar sneakers?” reageert iemand op Twitter. “Binnenkort verkopen ze ‘imaginaire’ Gucci-sneakers en dan zullen er alsnog wel genoeg zotten rondlopen die er geld voor neertellen,” zegt iemand anders. “Fun fact: je kunt exact dezelfde propere trainers kopen voor € 300 minder en ze zelf vuil maken”, gaat het verder.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Goetghebeur Peter

  Amai....koek/koek

 • De Waen Luc

  Kunst ? Dit is gewoon uitbuiting van de primitieve domme mens

 • Anthony Vandooren

  Doe normaal man

 • Stephaan Van den Broeck

  En dan klagen we dat de koopkracht niet meer is wat het was? Of is het misschien dat we nu enkel belachelijk dure belachelijke dingen willen kopen?

 • Stefan Vantstraat

  Raar!