New Yorks bedrijf verkoopt ‘Jesus shoes’ voor zo’n 2.731 euro

-
MSCHF -
Wat zou Jezus dezer dagen aantrekken? De coolste sneakers van het moment, uiteraard. Een New Yorks bedrijf speelt daar goed op in. Ze verkopen momenteel sneakers met heilig water in, die als zoete broodjes over de toonbank gaan, ook met een prijskaartje van zo’n 2.731 euro. 

De “Jesus Shoes” werden aan de wereld voorgesteld op dinsdag, ruiken naar wierook en in de veters zit een kruis genaaid. De goddelijke schoenen werden ontworpen door MSCHF, om te lachen met de ‘collab cultuur’ van tegenwoordig, laat het hoofd van het bedrijf Daniel Greenberg weten aan The Post. 

“We hielden de samenwerking van Arizona Iced Tea en Adidas in ons achterhoofd, zij verkochten schoenen die een drankje aanprezen”, vertelt Greenberg. “We wilden een statement maken over hoe absurd de samenwerkingen van tegenwoordig zijn.” En die statement maakten ze, met één van de meest invloedrijke figuren ooit: Jezus Christus. 

“We vroegen ons af hoe een samenwerking met Jezus eruit zou zien”, legt Greenberg uit. “Ik ben zelf Joods, het enige dat ik weet, is dat hij ooit op water liep.” Dus werd er heilig water uit de Jordaan geïnjecteerd in Air Max 97-sneakers. Dat werd trouwens ook gezegend door een priester. 

Om de schoenen te promoten, stuurde MSCHF zes paar op naar een paar bekende Youtubers en rappers waaronder A$AP Rocky. Nike had geen bijdrage in de samenwerking. Het bedrijf kocht hun schoenen aan de gewone prijs en bewerkte ze zelf. 

-
mschf -Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.