National Lipstick Day: zo kies je de juiste tint rode lippenstift voor je huid (+ onze favorieten)

rv
Omdat zowat elke reden goed is om te vieren (en jezelf in de watten te leggen) gaan wij vandaag uit de bol voor National Lipstick Day. Iedereen staat immers goed met een vleugje rood op z’n lippen, het is alleen de truc om de juiste tint te kiezen.

Rode lippenstift een wondermiddeltje noemen klinkt overdreven, maar dat is het niet. Volgens verschillende studies geeft het vrouwen een tikje meer zelfvertrouwen en dames met subtiele rode lippen komen ook competenter en betrouwbaarder over. Maar de zoektocht naar de ideale rode lippenstift is geen sinecure. De ene tint geeft je net de huid van een misselijk Sneeuwwitje, de andere bezorgt je gele tanden. 

Het geheim om de juiste soort uit te kiezen, is kijken naar je huidtint. Tip: kijk eens naar de aderen in je pols. Als ze een blauwe kleur hebben, heb je een lichte huidskleur met koele ondertoon. Hebben ze eerder een groene kleur? Dan is de kans groot dat je een medium tot donkere huid hebt met een warme, gouden ondertoon.

Lichte huid

Heb je een bleek velletje? Selecteer dan een lippenstift die past bij de koele ondertoon, zoals koraalrood of een teint die je doet denken aan frambozen. Als je té fel gaat, lijkt je huid al snel een beetje grauw.

L’Oréal, Rouge Signature, € 14,99 bij Kruidvat, Di en Carrefour.
rv L’Oréal, Rouge Signature, € 14,99 bij Kruidvat, Di en Carrefour.

Lichtgebruinde huid

Ben je net enkele weken op vakantie geweest of is je snoet gebruind door de zon? Dan is een matte, knalrode lippenstift jouw beste vriend. Het laat je bruine teint beter uitkomen én maakt je tanden witter: win-win dus. Voel jij je niet comfortabel met een knalkleur? Dan is glossy kersenrood een subtielere optie. 

Giorgio Armani, Lip Maestro Passione 408, € 34 bij ICI PARIS XL.
rv Giorgio Armani, Lip Maestro Passione 408, € 34 bij ICI PARIS XL.

Olijfkleurige huid

Ben je gezegend met een olijfkleurige huid à la Kim Kardashian? Dan zit je altijd goed met een rode lippenstift met een bruine of oranje tint. Wil je een subtiele look? Dan zijn balsems of een lip stain ook een succes voor een zachte rode kleurwaas.

Estée Lauder, Pure Color Envy in Envy Decadent, € 33,50 bij ICI PARIS XL
rv Estée Lauder, Pure Color Envy in Envy Decadent, € 33,50 bij ICI PARIS XL

Donkere huid

Dames met een donkere huid zijn ongetwijfeld de grote gelukzakken. Zij staan met zowat elke kleur rood. Van donker bessenrood tot felrood en zelfs paarsrood, you name it. Enkel en alleen lippenstiften met een bruine ondertoon kunnen af en toe geen geslaagde look geven. 

MAC, Monochrome in Ruby Woo, € 19,50 bij MAC.
rv MAC, Monochrome in Ruby Woo, € 19,50 bij MAC.

Op zich zijn deze tips zeker en vast géén exacte wetenschap. Ook je haar en outfit spelen vaak een rol. We zouden zeggen: ga eens voor de spiegel aan en test verschillende varianten uit. Het zal je vast snel duidelijk worden wat je goed staat, en wat écht niet.

TIP: Wist je trouwens dat er vandaag een actie loopt bij MAC? Wie vandaag een beautyproduct koopt in de winkel, krijgt er gratis en voor niets een lippenstift bij. Zolang de voorraad strekt!
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Peter Janssens

    Dacht even dat het Eddy lipstick day was !