Naomi Campbell ontwerpt teenslippers met torenhoge hak voor goed doel

rv/thinkstock
We moeten hier eerlijk over zijn, fan van de schoenen zijn we allesbehalve. Als het niet voor een goed doel geweest zou zijn, hadden we gekopt op 'Zijn dit de lelijkste schoenen ooit?'. Maar goed, topmodel Naomi Campbell heeft dus op vraag van Havaianas een zeer opvallend paar teenslippers ontworpen, waarvan de opbrengst naar 'Women for Women International' gaat.

De organisatie 'Women for Women International' biedt vrouwen in oorlogssituatie hoop en probeert de levens van duizenden vrouwen ter wereld te verbeteren. Een goed doel waar het Braziliaanse teenslippermerk Havaianas zich maar wat graag achter schaart. Om geld in te zamelen, hebben ze aan een aantal belangrijke personen en ontwerpers in de modewereld gevraagd om een paar teenslippers te ontwerpen naar hun eigen smaak.

Naomi Campbell deed mee, maar bijvoorbeeld ook Manolo Blahnik, Charlotte Oympia en Swarovski. Stuk voor stuk gaven ze hun eigen draai aan de bekende flip-flops, al springt het ontwerp van Campbell er veruit het meest uit. De schoenen worden online geveild en zijn - gelukkig - meer bedoeld als kunstwerkjes dan als schoenen om in het dagelijkse leven te dragen. Meer info vind je op www.havaianas.com.

Bekijk een aantal van de andere designs hieronder:

rv