Nageltattoos worden steeds populairder

Instagram @needlenails
De combinatie van naalden en nagels klinkt in onze oren lichtelijk tot zeer afschuwelijk, en toch is de nageltattoo blijkbaar in opkomst. En dan hebben we het niet over lieflijke stickertattoos, maar wel degelijk inkt die in je nagels gekerfd wordt. Om het helemaal absurd te maken, vindt deze trend zijn oorsprong in de samenwerking tussen modeontwerper Rick Owens en … Birkenstock.

Tattoo-artiest Christian Boyd kwam namelijk samen met Ambie Stapleton, een werknemer van Rick Owens, op het idee toen ze aan het brainstormen waren over hoe ze de nagels van modellen konden versieren voor de samenwerking tussen de ontwerper en het Duitse, degelijke verpleegsterslippermerk. Owens herwerkte drie iconische Birkenstock-modellen, allemaal verkrijgbaar in vier materialen zoals ponyhaar en vilt.

Stapleton bood zich aan als proefkonijn, en liet de letters ‘Love’ tatoeëren op haar nagels. Toen ze ermee op de modeweek in Parijs arriveerde, was iedereen naar eigen zeggen vreselijk nieuwsgierig. “Doet het pijn?” en “Waar heb je het laten zetten?” waren blijkbaar veel gestelde vragen, vertelt ze aan de Amerikaanse Vogue. Door die massale belangstelling, besloten de twee samen ‘Needle Nails’ op te richten. Mét succes. Ze stonden al verschillende keren op beurzen met hun concept en de tattoostudio van Boyd is sinds de lancering maanden op voorhand volgeboekt.

Doet het pijn?

Volgens Stapleton voelt het zetten van een nageltattoo aan als een massage omdat de naald alleen in het bovenste laagje van je nagel krast. Het zou dus geen pijn doen. Ook is een nageltatoeage niet permanent, wat het volgens Boyd een stuk toegankelijker maakt. Het groeit samen met je nagel mee uit. Je kunt er in principe alles laten opzetten wat je wil. Van letters tot patronen en van kleur tot zwart-wit. Zou jij het aandurven?

[[ HANDMADE ]]

Een foto die is geplaatst door null (@needlenails) op

[[ RUNES ]] . . . . . . . . . . . . #tattoo #tattoofingernails #tattoos #tattoonails #needlenails

Een foto die is geplaatst door null (@needlenails) op

[[ LINES + DOTS ]] . . . . . . . . . . . . . . . #tattoo #tattoofingernails #tattoos #tattoonails #needlenails

Een foto die is geplaatst door null (@needlenails) op
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lucia Bartels

  ik vind het inderdaad ook heel amateuristisch gedaan.

 • armand mudah

  Jean Emare je kan nog altijd je nagels lakken tot het uitgegroeid is

 • Karel Flanders

  Wat een heisa, we tatoeëerden 20-25 jaar geleden al nagels in België en in andere landen al veel langer. De mannen wilden iets voor altijd op hun lichaam, de vrouwen kwamen mee om iets tijdelijks te hebben of voor huwelijken. Ze waren zelfs nog fijner dan die kromme dingen op de foto's. Zelfs op tanden werden er soms gezet.

 • Jean Emare

  Dan kan je ze evengoed gewoon beschilderen.. met als voordeel.. kunstwerkje beu.. kunstwerkje er af.. Met een tattoo moet je wachten tot het is uitgegroeid. Dus.. gezever.