Na Zara kopieert nu ook Topshop ex-Antwerpse modestudent

Tiany Kiriloff met de laarsjes van Eduard Both aan op Paris Fashion Week.
Instagram @whowhatwear Tiany Kiriloff met de laarsjes van Eduard Both aan op Paris Fashion Week.
Vorig jaar schreven we al dat Zara een paar enkellaarsjes verkocht die wel erg hard lijken op de botjes uit de afstudeercollectie van de Antwerpse ex-modestudent Eduard Both. Ook bij de Britse keten Topshop was de inspiratie blijkbaar op, want zij pakken nu eveneens uit met een flagrante kopie van de laarsjes in kwestie.

De laklederen botjes vielen ons meteen op toen de jonge Antwerpenaar twee jaar geleden afstudeerde aan de Antwerpse Modeacademie. Met de puntige voorkant als hak en gouden bol als hak springen ze er dan ook uit.

De Spaanse keten Zara verkocht vorig jaar al een kopie met een prijskaartje van 65,95 euro. De creaties van Eduard Both zelf zijn niet te koop, omdat ze nooit officieel op grote schaal in productie gegaan zijn. Alleen enkele sample sizes heeft hij verkocht na de modeshow.

De enkellaarsjes die Topshop nu verkoopt zien er bijna exact hetzelfde uit als die van Zara en dus die van Eduard Both, alleen bij de witte versie werd voor een houten bol als hak gekozen in plaats van voor een zilveren of gouden. Ze gaan over de toonbank voor 110,00 euro. 

Links de originele laarsjes van Eduard Both, rechts de kopie van Topshop.
Instagram @eduardboth - Topshop Links de originele laarsjes van Eduard Both, rechts de kopie van Topshop.
Links de originele laarsjes van Eduard Both, rechts de kopie van Topshop.
Instagram @eduardboth - Topshop Links de originele laarsjes van Eduard Both, rechts de kopie van Topshop.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.