Modehuis Bottega Veneta maakt handtassen van papier (maar ze zijn peperduur)

Bottega Veneta
Bottega Veneta heeft een nieuwe collectie handtassen op de markt gebracht. Ze zijn lief voor de planeet, maar niet voor je portemonnee. 

Lederen handtassen zijn supermooi maar niet altijd milieuvriendelijk. Bij het productieproces gaan er immers liters water verloren en worden er vaak slechte chemicaliën gebruikt om het leer te bewerken. Bottega Veneta bekeek hoe ze dat beter konden aanpakken. Het resultaat: het Italiaanse label heeft vijf handtassen gemaakt van gerecycleerd karton en papier. 

De gloednieuwe collectie kreeg de naam Kraft. Om ervoor te zorgen dat de tassen een regenbui overleven, kreeg elk accessoire ook een speciale coating. Bovendien is de sluiting en de riem afgewerkt met een magneetje en kalfsleder, zodat de tas langer meegaat. Anderzijds wil dat zeggen dat het item niet volledig vegan en cruelty free is. Maar het is en blijft een stap in de goede richting. 

Nog een nadeel: de tassen zijn niet goedkoop. Maar ach, dat hadden we kunnen verwachten van een designlabel als Bottega Veneta. Het kleinste tasje - ‘the mini pouch’ - kan je online kopen en kost 890 euro. De grootste totebag heet een prijskaartje van 1.800 euro. 

Designbag 'The Pouch' gemaakt van gerecycleerd papier.
Bottega Veneta Designbag 'The Pouch' gemaakt van gerecycleerd papier.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jo Van Echelpoel

    Hoe merken hun naam gebruiken om rijke gekke burgers geld af te troggelen. Toont toch echt hoe gek te veel geld u maakt. Of hoe ver zulke merken in hun zottige hebzucht durven gaan. Zou ze goed branden?