Met hoofddoek, transgender, zwart, met ronde vormen of flaporen: ze zijn alle vijf in de mode

Diversiteit is in de mode

Ronde billen of opvallende oren, een andere huidskleur, religie of seksuele identiteit: alles kan en alles mag in de mode. Odette O'Hara, Caroline Davis, Sarah Dimani, Maxim Magnus en Charlotte De Lange laten in NINA de nieuwste lentetrends zien. 
Van links naar rechts: Odette O'Hara, Caroline Davis, Sarah Dimani, Maxim Magnus en Charlotte De Lange
Stephen Mattues Van links naar rechts: Odette O'Hara, Caroline Davis, Sarah Dimani, Maxim Magnus en Charlotte De Lange

Maxim Magnus (19), model

Maxim Magnus
Stephen Mattues Maxim Magnus

«Ik woon in Londen, en zit in mijn tweede jaar modecommunicatie. Naar het buitenland verhuizen was een natuurlijke stap voor me. In een stad als Londen is er zoveel diversiteit, er wonen zoveel verschillende mensen bij elkaar, en er wordt niet raar gekeken als je anders bent. Iedereen acht je daar normaal, zoals het zou moeten zijn.»

«Ik studeer aan Condé Nast Britain, het moederbedrijf van onder meer Vogue, en mijn leerkrachten komen uit de industrie. Toen een schoolvriendin me vroeg om model te staan voor haar bikinilijn, leek me dat wel leuk. Ik kwam net in het stadium dat ik goed in mijn lichaam zat: één jaar na alle operaties en ingrepen. Een leerkracht vroeg na de shoot: ‘Maxim, zou je niet model worden?’

Je hebt 5% van dit artikel gelezen
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Theo Heymans

  Cultureel marxisme is de mode. Wie zit achter deze social-engineering? De Frankfurtse school.

 • Jan Joret

  Georganiseerde vrouwenonderdrukking is inderdaad in de mode aan het komen in West-Europa. Enkel mensen met een accuut gebrek aan kritisch denkvermogen zien een hoofddoek als een fashion-statement.

 • Erwin Werwaarts

  Het doel van een krant is om te informeren , niet om te indoctrineren . De totale diversiteit is de totale anarchie . De hoofddoek staat niet voor wederzijds respect . En dan maar klagen achteraf dat je maatschappij vastloopt .

 • Erwin Schauvliege

  Ze gaan het nu voorstellen dat de hoofddoek 'in' is. Hoe vals, bedrieglijk en walgelijk kan je zijn om ons te proberen sensibiliseren. Dit is gewoon erg opdringerig gedrag. Dit werkt niet. Mogen wij zelf nog kiezen ? Mogen onze eigen waarden en cultuur nog eens gepromoot worden ? Wanneer gaat die heksenjacht tegen alles wat Westers, Belgisch en Vlaams is eens een halt worden toegeroepen ? De toekomst oogt mooi ...