Met dit leuke T-shirt spreek je in elk land de taal die je wilt

Iconspeak
Op vakantie gaan, allemaal leuk, maar het koude zweet durft wel eens uitbreken als we in de plaatselijke taal pakweg een slaapplaats moeten zoeken. Verder dan een "hallo" of "dag" raken we vaak niet. Daar schiet dit vrolijke T-shirt van Iconspeak te hulp. Op hun ontwerpen staan 40 universele icoontjes gedrukt, waardoor wijzen naar je eigen bovenlijf volstaat om je vraag te stellen.

"Hoe raak ik bij de luchthaven?", "Mogen we hier foto's nemen?" of "Waar zijn de toiletten?": het zijn standaard zinnetjes op reis die we helaas niet in het Hongaars, Turks of Chinees uit onze mouw schudden. Door simpelweg te wijzen naar een icoontje op je Iconspeak T-shirt, is die taalbarrière zo verdwenen.

Het idee komt van de Amerikaanse George Horn en Florian Nast, die op reis in Azië drie jaar geleden ondervonden hoe vervelend het is als je jezelf niet kan uitdrukken in een plaatselijke taal. George testte het concept zelf al eerst uit in Noorwegen: "Het werkt prima -  de mensen die je iets vraagt begrijpen verbazingwekkend snel wat je bedoelt, aangezien ze sowieso in een bepaalde context denken. Als je naar de bus op het T-shirt wijst en daarna naar het klokje, weet iedereen wel dat je vraagt wanneer de volgende bus komt."

Naast T-shirten voor mannen en vrouwen verkopen ze bij Iconspeak ook een pet, een totebag en een muts. Voor 33 dollar (29,34 euro) haal je een T-shirt in huis. Zeg nu nog eens dat wijzen onbeleefd is.

Iconspeak