Met deze Balenciaga-jas van 6.500 euro kun je er net uitzien als Joey uit Friends

Links de jas van Balenciaga, rechts de laagjes kleding van Joey.
Bruno Press/screenshot Friends Links de jas van Balenciaga, rechts de laagjes kleding van Joey.
Joey Tribbiani was misschien niet altijd de meest slimme in de vriendengroep uit de Amerikaanse sitcom Friends, hij was blijkbaar wel een trendsetter. Modehuis Balenciaga heeft voor een winterjas namelijk inspiratie geput uit de aflevering waarin hij al Chandler zijn kleren over elkaar aantrekt. Voor een luttele 6.500 euro kun jij er net als Joey bijlopen. Of je draagt natuurlijk gewoon een paar van je eigen jassen over elkaar.

Het is niet de eerste keer dat Balenciaga wenkbrauwen doet fronsen met een kledingstuk. Creatief directeur Demna Gvasalia heeft er een handje van weg om met de meest gekke designs op de proppen te komen, waar hij dan ook nog eens een torenhoog prijskaartje aanhangt. Van het hemd op een T-shirt voor 1.000 euro tot de broek en schoenen in één voor 2.250 euro.

Laatste in dat rijtje is een winterjas uit de meest recente herfst- en wintercollectie van het merk. Het ontwerp bevat verschillende lagen over elkaar, hemden, sweaters en jassen, en kost 6.500 euro. De jas werd in maart al op de catwalk getoond, maar staat nu volop in de schijnwerpers omdat de winter nakende is. Op onder andere Matches Fashion kun je een exemplaar reserveren. 

via GIPHY

Matches Fashion2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ISABEL FRANCOIS

    Hmmm,welke overbetaalde ballensjotter gaat de uitdaging aan...

  • Peter Buyck

    Kleding die zo duur is dat je bij elke beweging moet vrezen voor een scheur of andere schade, komt niet in mijn kast. Deze jas lijkt me uitermate onhandig tenzij je gewend bent om tussen je voordeur en werkplaats nooit zittend te pendelen (zonder passage aan de koffiebar want je armen zijn dan te dik om de beker aan je lippen te zetten).