Mathilde kiest andere Belgische ontwerper (en wordt afgeschoten)

getty
Vorige week kreeg koningin Mathilde het verwijt te vaak voor dezelfde ontwerper (Natan) te kiezen en de andere mode-ontwerpers te laten links liggen. Vrijdag droeg het nieuwbakken staatshoofd een jas van Véronique Branquinho, en ze werd er meteen op afgerekend.

Mathilde selecteerde een felgele jas uit de herfstcollectie van Véronique Branquinho, een van de ontwerpsters die we selecteerden om Mathilde te kleden.

Combinatie met beige
Ze combineerde de oversized jas met een even gele rok en een beige top met rechte halslijn. Een paar beige pumps en een beige hoed en clutch maakten de look af. In tegenstelling tot de look op de catwalk droeg Mathilde de jas met omgeslagen revers, wat de knopen verstopte.

De jas is gemaakt van angorawol, wat het geheel een beetje een 'harige' look geeft. De vergelijking met 'Pino' uit Sesamstraat was dan ook niet ver weg.

Belgisch gezaag, Brits lof
Frustrerend: dan kies je voor een andere ontwerper, dan kies je iets feller, opvallender, minder veilig en je wordt er meteen op afgerekend. In de Belgische pers dan toch, het Britse Daily Mail is alvast lovend.

"De koningin deed de hoofden keren", noteerde de krant. "Mathilde heeft nooit schrik gehad om een moderisico te nemen en draagt vaak felle kleuren en grote prints zonder de elegantie uit het oog te verliezen."

Mathilde vs Kate en Máxima
"Ze heeft duidelijk ook een bedwelmende passie voor architecturale hoeden en decadente juwelen. Haar stijl mag dan nog niet internationaal erkend worden, met de rokken tot op de knie en haar opvallende modekeuzes is er een welverdiende tegenstander van de Hertogin van Cambridge (Kate Middleton dus)."

Vorige week nog eindigde Mathilde op de zesde plaats in de lijst van meest elegante royals, de Nederlandse koningin Máxima strandde op plaats 3.

Voor geïnteresseerden: de jas kost 2400 euroen is te koop via Opening Ceremony.

BELGA

Poll

Maakte Mathilde een goede modekeuze?

  • Ja, het is pittig 28%
  • Nee, ze ziet er belachelijk uit 54%
  • Een beetje: het is te veel beige 18%
getty
photo_news
belga
Photo News