Maten vrouwenkledij slaan nergens op: tweet over jeans gaat viraal op Twitter

Getty Images
Een jeans kopen is vaak geen gemakkelijke bevalling. Je kent het wel: je een weg banen door de kledingrekken, je maat zoeken en dan uiteindelijk in de kleedkamer ontdekken dat geen enkele broek die je uitkoos past. Vervelend en frustrerend. Dat vond ook Chloe Martin, die haar ongenoegen na een dagje shoppen op Twitter deelde. 

De Schotse Chloe stuurde een foto de wereld in van zeven verschillende broeken, die allemaal hetzelfde maatje zouden moeten hebben. Alleen is er wel een duidelijk verschil in maat te zien. “Als je je ooit al afvroeg waarom vrouwen zo gefrustreerd raken over kledingmaten: elke jeans is een maatje 12 (40 in België)”, schreef Martin bij de foto. 

De frustraties van Chloe zijn herkenbaar voor veel vrouwen. In een mum van tijd ging haar tweet viraal en werd hij door meer dan 100.000 mensen gedeeld, 262.000 anderen liketen het kiekje. “Ik was verbaasd om te zien dat een tweet over jeans zo veel mensen kon bereiken, maar echt, ik denk dat erg veel vrouwen het beu zijn om een maat groter te moeten kopen gewoon omdat de maten niet kloppen”, vertelde ze aan MetroUK.  
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Schoensetters

  Is niet beperkt tot dameskleding. Ook bij de heren wordt met de maatvoering een loopje genomen. Het zou de pret a porter sector sieren om dezelfde maatvoering te hanteren. Dit is ook milieuvriendelijker want talloze bestelde paketten dienen niet teruggestuurd naar Zalando en cie om te ruilen wegens verkeerde maat.

 • Sara de Jong

  Komt toch gewoon omdat dit uit andere landen komt? Als je een mode merk uit Italië neemt gaat je broek kleiner zijn bij maat 10 dan dat je maat 10 in Amerika neemt. Gewoon broeken passen en als je ze online koopt maattabel gebruiken niet zo moeilijk.

 • Rebecca Gios

  Dat is om mensen dikker te laten lijken dan dat ze in werkelijkheid zijn. Heel je leven mt 38 en plots moet je naar mt 42. En bij grote kledingmaten is het andersom. Puur psychologisch. Enkel de laatste jaren overdrijven ze een beetje. Superdry, wie S heeft moet daar XL bestellen. Lees de reviews maar eens. En dan maar klagen dat er online zoveel retour komt.

 • jan swaenen

  Is helemaal juist, je wordt er ziek van. Als je er 5 past is er misschien 1 de juiste!