Ga naar de mobiele website
^ Top

Mango onder vuur door verkoop 'slavenjuwelen'

Topmodel Miranda Kerr is sinds eind vorig jaar het gezicht van Mango.
Topmodel Miranda Kerr is sinds eind vorig jaar het gezicht van Mango.
De Spaanse modeketen Mango heeft heel wat polemiek veroorzaakt in Frankrijk. Zo bood het merk juwelen aan via hun webshop met als titel 'Style esclave', wat 'slavenstijl' betekent. Dit leidde tot woedende reacties, waaronder ook van ex-Miss Frankrijk Sonia Rolland.

Hoewel Mango de 'slavenhalskettingen' en- juwelen enkel verkocht via de website, werd de keten gauw overrompeld door negatieve reacties van klanten. En ook bij ex-Miss Frankrijk Sonia Rolland en komieke Aïssa Maïga schoot de omschrijving van de juwelen in het verkeerde keelgat. Via een petitie wilden ze zo snel mogelijk de beledigende juwelen uit de collectie van de Spaanse keten laten verdwijnen.

Volgens de vrouwen maakt Mango op die manier immers een droevige episode uit de geschiedenis belachelijk. "Slavernij is geen stijl voor fashionista's", benadrukken de dames die zelfs spreken over een "schending van de mensheid".

"Vertaalfout"
De petitie werd door meer dan 5.800 mensen ondertekend en ook via sociale media als Facebook en Twitter stroomden de negatieve reacties binnen. Intussen bood Mango zijn verontschuldigingen aan via Twitter: "We betreuren de vertaalfout. De betreffende diensten zijn op de hoogte en zullen het zo snel mogelijk verbeteren", luidde de boodschap.

Het lijkt ons inderdaad heel goed mogelijk dat een vertaalfout aan de basis ligt van het betreurenswaardige misverstand. Zo worden dezelfde juwelen ook in Spanje (het 'geboorteland' van Mango) verkocht onder de naam 'esclava'. Hoewel we dit eveneens als 'slaven' kunnen vertalen, is er nog een tweede optie mogelijk, namelijk schakelarmband.

De bewuste armband 'style esclave'.
De bewuste armband 'style esclave'.
Meer over


Meld een bug