Mag je kousenbroeken dragen met open schoenen?

Pinterest
Met het druilerige weer van de afgelopen dagen, hebben we onze blote benen vaarwel gezegd en de kousenbroeken weer van onder het stof gehaald. Maar betekent dat dat samen met de zomerjurkjes ook de sandalen en peeptoe schoenen op winterslaap moeten? Of is het wel oké om kousenbroeken met open schoenen te dragen?

Geen zorgen, die open schoenen mogen ook mee de wintergarderobe in. Er zijn echter wel een aantal zaken waar je beter rekening mee houdt.

Nieuwe kousen

Zorg dat je kousen er als nieuw uitzien. Geen gaten in de tenen of uitgelebberde hielen. Aangezien je kousen bij open schoenen in het middelpunt van de belangstelling staan, hou je die versleten vodden beter voor wanneer je knielaarzen aanhebt.

Verberg de naad

Trek je kousen hoog genoeg op langs achteren, zodat de naad van je kousenbroek net onder je tenen zit en dus onzichtbaar is. Op die manier worden je tenen niet ontsierd door een lelijke (en soms rafelige) rand.

Geen gerimpelde enkels

Let er ook zeker op dat je de kousenbroek hoog genoeg optrekt, zodat je geen losse stof hebt aan de enkels. We willen een mooi, strak silhouet, geen rimpelige enkels.

Kies de juiste schoenen

Peeptoe enkellaarsjes en opvallende statement schoenen zijn altijd een goed idee. Delicate sandaaltjes daarentegen, zien er vooral uit alsof je je 's ochtends met je slaapkop van schoenen vergist hebt.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels