Maar liefst 13 Belgen bij invloedrijkste figuren in de modewereld

Raf Simons
photo_news Raf Simons
Ieder jaar geeft de toonaangevende website Business of Fashion een lijst vrij met de vijfhonderd meest invloedrijke modemensen. En dit jaar is ook België goed vertegenwoordigd. Met namen als Dries Van Noten, Walter Van Beirendonck en Raf Simons konden we het ook niet anders dan goed doen.

Van belangrijke journalisten tot creatieve ontwerpers, straffe bloggers en originele make-upartiesten: de modewereld bestaat uit meer dan alleen een catwalk en enkele toffe outfits. Ook dit jaar toont Business of Fashion welke industrie er achter zo'n catwalkshow en nieuwe collectie zit, door de grootste namen in de spotlights te zetten.

En daar zitten heel wat Belgisch klinkende namen tussen dit jaar. Ontwerpers als Walter Van BeirendonckKris Van AsscheAnthony Vaccarrello, Dries Van Noten, Glenn Martens, Raf Simons en zijn rechterhand Pieter Mulier hebben hun plaatsje meer dan verdiend. Maar ook make-upartiest van Dior, Peter Philips, fotograaf Willy Vanderperre en stilist Olivier Rizzo behoren tot het selecte clubje.

Dit jaar zijn er trouwens ook drie Belgische dames die in de bloemetjes gezet werden. Zo is er het Kortrijkse model Hanne Gaby Odiele die onlangs de kranten haalde met haar interseksualiteit. Make-upartieste Inge Grognard en het Ierse topmodel met Belgische roots Stella Maxwell duiken eveneens op in de lijst.

De volledige lijst vind je hier terug.

Hanne Gaby Odiele
photo_news Hanne Gaby OdieleReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels