Los Angeles wil de verkoop van bont verbieden

BrunoPress
"Madammen met een bontjas zijn gemeen." Dierenrechtenorganisaties, veganisten en Urbanus weten het al langer, maar langzamerhand lijkt ook de modewereld dat te beseffen. Zelfs Los Angeles heeft dat in het snuitje, want de Amerikaanse stad wil echt bont verbannen.

Het stadsbestuur van Los Angeles heeft unaniem gestemd voor de ban, al is het klusje nu nog niet geklaard. Het stadsbestuur verwacht dat het nog een maand wachten is op een effectief wetsvoorstel, waarin staat dat er vanaf 2020 nergens in de stad meer bont verkocht mag worden. Het gaat dan over producten die volledig of voor een deel uit bont bestaan, zoals jassen, tassen, schoenen, hoeden en juwelen. 

"We leven in 2018. We hebben simpelweg geen excuus meer voor deze onmenselijke manier van werken", reageert stadsbestuurslid Bob Blumenfield in Teen Vogue. "Met deze stemming laten we luid en duidelijk merken aan de wereld dat Los Angeles zich zorgen maakt om dierenwelzijn. We hopen dat we op deze manier een voorbeeld stellen aan de rest van de wereld." 

Los Angeles is niet de eerste Amerikaanse stad die zo'n verbod invoert, eerder deed onder meer San Francisco het al voor. Ook tijdens de Londen Fashion Week, die net is afgelopen, werd bont volledig geweerd en maakten modehuizen als Burberry, Stella McCartney, Gucci, Michael Kors bekend enkel en alleen nog gebruik te maken van faux fur.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • PIETER ROGIERS

  Wat gaat het volgende zijn? En verbod op paardrijden?? Stap voor stap wil de dierenrechtensekte alle gebruik van dieren door de mens verbieden: voor onze voeding, kledij, sport, vrije tijd, medische proeven, enz. Begint meer en meer op veggie-jihadisme te lijken!

 • Jan Devos

  wat is er mis met een stukje bont ? we hebben ons EEUWEN zo gekleed , en nu al ons eten uit een fabriek komt zijn de mensen niets meer gewoon , bende hypocrieten

 • Edmond Dillien

  Ze zouden beter alle bontkwekers en invoer vanuit China en andere kweeklanden verbieden in plaats van in een zonnige staat als California de verkoop ervan te verbieden, eigenlijk is een mentaliteitswissel de oplossing maar dat kost meer geld om de mensen te sensibiliseren dan zo'n wetje te stemmen, maar politiek gezien toont dat wetje van niks natuurlijk mooi op een palmares, he.

 • Frederic Van Brabant

  Goed initiatief maar als je bont wil kopen gaan die mensen ze dan wel ergens anders kopen. Net als de kweek verbieden van dieren voor bont. Dan gebeurt dit wel in China maar nog 100 keer gruwelijker. De mentaliteit moet gewoon veranderen. Ik begrijp niet dat mensen nog bont dragen maar er zijn nog genoeg egoïsten in de wereld die niks van gevoel hebben voor dierenleed, het doet hen echt niks... Dieren die levend gevild worden en het doet hen niks. Raar...

 • Pauline Desmet

  Eindelijk..... En dat er nu nog maar vele grote steden en landen doen zoals Los Angeles. Die barbaarse toestanden kunnen idd niet meer door de beugel ! ! !