Looklive: voor wie wil shoppen zoals de sterren

thinkstock
Hoe vaak heb je het al niet meegemaakt dat één van de personages in een tv-serie iets draagt wat je ook wel in je kleerkast zou willen zien hangen? Alleen: je hebt geen idee waar je moet beginnen zoeken. Daar hebben de makers van Looklive dé oplossing voor.

Looklive is een Nederlandse start-up die de televisiekijker toelaat om via een simpele druk op de knop de kledingstuks van je favoriete sterren in huis te halen. Via een database worden de volledige outfits van je favoriete tv-personages geïdentificeerd en gekoppeld aan de mogelijkheid om ze meteen in huis te halen. Voor wie geen honderden of duizenden euro's te spenderen heeft biedt Looklive daarnaast vaak ook de mogelijkheid om een gelijkaardig kledingstuk of accessoire tegen budgetprijs te kopen.
De ambities van deze start-up zijn groot. Na kledingstukken en accessoires is het in de toekomst de bedoeling om ook meubels, achtergrondmuziek, auto's en zelfs vakantiebestemmingen in de database op te nemen.

Momenteel zijn al van een tiental Amerikaanse programma's de gegevens te raadplegen, waaronder House of Cards, The Big Bang Theory, Modern Family, Pretty Little Liars, Grey's Anatomy en Keeping Up With The Kardashians. Ook van beroemdheden zoals Justin Bieber, Kristen Stewart en Kate Middleton wordt de garderobe al geanalyseerd.

Om nog meer reeksen en celebrities aan de database te kunnen toevoegen kreeg Looklive nu een kapitaal toegeschoven van het Gentse durffonds Volta Ventures en Liberty Global Ventures. Zij investeerden elk één miljoen euro in de start-up.

Looklive is bruikbaar voor tv-kijkers door de software te installeren in digicorders, maar ook in apps en op websites. Wie nu al aan het shoppen wil, surft best even naar looklive.com.