London Fashion Week bant als eerste bont volledig van de catwalk

Gareth Gay/Alpha Press - Burberry Fashion Show during Autumn Winter 2010/11 London Fashion Week
BrunoPress Gareth Gay/Alpha Press - Burberry Fashion Show during Autumn Winter 2010/11 London Fashion Week
Net nadat het merk Burberry bekendmaakte dat het niet langer bont zal gebruiken in zijn collecties, volgde de British Fashion Councel (BFC) gisteren met de aankondiging waar vele activisten al jaren voor pleiten: bont zal volledig geweerd worden op de komende London Fashion Week, die van start gaat op 14 september.

London Fashion Week is het eerste belangrijke mode-event dat bont volledig bant van de catwalk. Die beslissing kwam er nadat BFC, die het halfjaarlijkse mode-event organiseert, een enquête hield bij alle deelnemende ontwerpers van de London Fashion Week, inclusief Mary Katrantzou, Delpozo, Burberry, Chalayan en nieuwkomers Victoria Beckham en Alexa Chung, over de vraag of zij van plan waren om bont te gebruiken in hun collecties.

"De resultaten van de BFC-enquête tonen dat er een culturele verandering aan de gang is die gebaseerd is op de idealen en keuzes van designbedrijven, internationale merken en die van de consument, maar die ook aangemoedigd wordt door winkels die geen bont meer willen verkopen", aldus de organisatie in hun officiële verklaring.

De beweging naar meer ethische mode wordt omarmd door een aantal merken waaronder Gucci, die al in het voorjaar van 2018 beloofde om geen bont meer te gebruiken. Het Italiaanse modehuis voegt zich daarmee bij andere grote merken als Versace, Michael Kors, John Galliano en Donna Karen, die eerder al aankondigden om het materiaal nooit meer te gebruiken in hun collecties.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Josepha Van Vlaanderen

    Goed zo! Nepbont is haast mooier dan de pels van die arme dieren!