Ga naar de mobiele website
^ Top

Last van rode bultjes op je bovenarm? Dit kan je eraan doen

Unsplash
Het zonnetje belooft morgen opnieuw te gaan schijnen, dus haal die T-shirts en mouwloze topjes maar weer boven. Heerlijk genieten van die warme zonnestralen op je huid. Al betekent ook weer extra kopzorgen: heel wat mensen hebben immers last van ontsierende rode bultjes op hun bovenarmen. Het goede nieuws? Het is volledig onschuldig.

Die rode bobbeltjes worden ook wel 'keratosis pilaris' genoemd, een onschuldige maar veelvoorkomende huidaandoening die te maken heeft met slecht uitrijpende haarzakjes. De oorzaak ervan is onbekend, maar het wordt vaak gezien bij mensen die regelmatig allergische reacties hebben. De aandoening ziet er wat uit als kippenvel en komt vooral voor op de bovenarmen, bovenbenen en billen. Doorgaans zijn er geen verdere klachten, al kan het in sommige gevallen wel gebeuren dat er kleine ontstekingen of infecties ontstaan, waardoor er kleine puskopjes tevoorschijnen die wat lijken op puistjes.

Het goede nieuws is dat het volledig onschuldig is. Het slechte nieuws is dat het er vaak onsierend uitziet, en zelfs een dokter of dermatoloog er weinig aan kan doen. Meestal wordt het vanzelf minder naarmate je ouder wordt, maar je kan natuurlijk ook proberen om dat proces een beetje te versnellen.

keratosis pilaris
thinkstock keratosis pilaris
Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug