Kusmi Tea, een vierde Wasbar en andere nieuwe adresjes in ons land

Otomat.
Instagram Otomat.
Er openen zowat dagelijks nieuwe winkels en culinaire adresjes in ons land die het bezoeken waard zijn. Omdat het er zoveel zijn, maakten wij een selectie om aan je adresboekje toe te voegen.

Caffè Vergnano - Brussel

Caffè Vergnano.
Caffè Vergnano.

Het iconische Caffè Vergnano heeft een eerste koffiebar geopend in onze hoofdstad. Caffè Vergnano is de oudste Italiaanse koffiebranderij en wordt al sinds 1882, meer dan 130 jaar lang dus, met succes geleid door de familie Vergnano. Het bedrijf richt zich bij het promoten van de koffiecultuur in Italië en de rest van de wereld op traditie en innovatie. Van Londen tot Seoel, van Milaan tot New York en helemaal tot in Saoedi-Arabië. Eindelijk kun je nu, naast al deze locaties wereldwijd, ook in het hart van Europa genieten van een perfecte espresso Made in Italy.

Schumanplein, 1040 Brussel.

Clio Goldbrenner - Antwerpen

Clio Goldbrenner

Het Belgische merk van luxetassen en -accessoires Clio Goldbrenner koos Antwerpen als locatie voor zijn eerste flagshipstore. Vanaf begin december kun je in het hart van de modewijk op de Steenhouwersvest 63 de collecties van het merk shoppen. De boetiek werd ingericht door Lionel Jadot, die al tekende voor het Jam Hotel in Brussel.

Steenhouwersvest 63, 2000 Antwerpen.

Kusmi Tea - Brussel

Instagram @kusmiteaparis

Het Franse Kusmi Tea dat zijn oorsprong heeft in Rusland, is wereldberoemd om hun hoogwaardige thee. Al kopen veel mensen de thee ook gewoon voor de mooie potjes waar het inzit. Je kon Kusmi Tea al kopen in sommige winkels in België, maar het merk heeft nu ook een eerste eigen winkel geopend in ons land. Voor nog meer theeplezier!

Docks Bruxsel, 1000 Brussel.

Romain Roquette - Gent

Romain Roquette

Romain Roquette is het geesteskind van Mathieu, Maxime en Brecht, drie vrienden met een gezamenlijke droom: dé saladebar van Gent oprichten. Sinds mei 2015 kan je bij de eerste vestiging van Romain Roquette terecht voor een volwaardige gezonde maaltijd, om ter plekke op te eten of mee te nemen. De samenstelling van de salades en soepen verandert voortdurend mee met de seizoenen. En het gaat hard voor de jonge Gentenaren, want in het Gentse Co.Station, een flexwerksite, vind je nu ook een tweede vestiging van Romain Roquette.

Oktrooiplein 1, 9000 Gent.

Woolrich - Antwerpen

Woolrich

Woolrich heeft een flagshipstore in Antwerpen, en meteen ook de eerste op Belgische bodem, geopend. Het Amerikaanse merk staat vooral bekend om hun kwalitatieve jassen. De nieuwe winkel bevindt zich in de Schuttershofstraat, waar de meeste andere luxemerken zitten in Antwerpen. De winkel werd ontworpen als een open ruimte en beslaat 120 vierkante meter. "Woolrich is de voorbije paar jaar exponentieel gegroeid in België, de opening van een flagshipstore precies op dit moment maakt de communicatie met onze klanten niet alleen eenvoudiger, maar ook directer," aldus Andra Canè, creative director van Woolrich.

Schuttershofstraat 39, 2000 Antwerpen.

Terre Bleue - Brussel

rv

De opening van de eerste Terre Bleue winkel in Brussel is een feit. "We waren al eventjes op zoek naar een geschikte locatie in Brussel en zijn blij die gevonden te hebben in Docks. Niet alleen om de merkbekendheid blijvend te ondersteunen, maar vooral om de fans van ons merk ook in Brussel te kunnen bedienen, stond een concept store in de hoofdstad hoog op onze verlanglijst," legt Dirk Perquy, CEO van het Belgische modemerk Terre Bleue uit.

Docks Bruxsel, 1000 Brussel.

Otomat Pizza - Gent

Instagram @otomatnotomat

De pizza's van Otomat vergaarden al bekendheid in Antwerpen en omstreken, wegens hemels goed. Dus moest er wel snel een tweede vestiging in ons land volgen. Eind vorige maand was het zover, en ging de tweede Otomat open in Gent. Smullen maar!

Kleine Vismarkt 3, 9000 Gent.

Wasbar - Antwerpen

Instagram @wasbar

Na Gent, krijgt Antwerpen nu ook zijn tweede Wasbar. In de hippe Kammenstraat opent op 15 december een tweede vestiging waar je de was kunt doen én kunt lunchen. Die lunchkaart wordt trouwens helemaal vernieuwd. Het concept van Wasbar won in 2012 het programma Topstarter op Eén, waarna de Gentse vestiging al snel een broertje bij kreeg in Antwerpen.

Kammenstraat 25, 2000 Antwerpen.

James - Nieuwpoort

James

In Nieuwpoort opende een nieuwe multibrand store voor vrouwen de deuren, met de toepasselijke naam James. James staat synoniem voor een vrouw die de ene dag houdt van een androgyne look met een zacht vrouwelijke toets en de andere dag kiest voor een ongedwongen feminiene uitstraling. In de boetiek vind je items van grote namen als Marni, Alexander Wang, Phillip Lim en Joseph maar ook kleren van verfrissende labels als Raquel Allegra, Ulla Johnson en Roseanna.

Albert I-laan 153/0004, 8620 Nieuwpoort aan Zee.

We Are Labels - Antwerpen

rv

Het hippe Nederlandse We Are Labels opent op 25 november een eerste shop in het buitenland en dit in modestad pur sang Antwerpen. In de Kammenstraat zul je vanaf dan internationale merken, accessoires en natuurlijke verzorgingsproducten kunnen shoppen in Kammenstraat. We Are Labels ademt de intimiteit en de unieke sfeer uit van een on trend concept store maar tegen democratische prijzen. De zoektocht naar het perfecte kerstgeschenk of nieuwjaarsoutfit belooft alvast véél gemakkelijker te worden. 

Kammenstraat 43, 2000 Antwerpen.