Koningin Mathilde steelt de show met haar outfits in Zuid-Korea

Photo News
Koning Filip en koningin Mathilde zijn sinds maandag in Zuid-Korea voor een vierdaags bezoek aan het land. Een ideaal moment voor haar om haar liefde voor het Belgische modemerk Natan nog eens in de verf te zetten, maar ook om uit te pakken met outfits van andere merken. Een overzicht van haar beste outfits tot nu toe.

Dag 1

Dat Mathilde fan is van Belgische mode is geen groot geheim. Maar af en toe draagt ze ook graag ontwerpen van buitenlandse namen. Op haar eerste dag in Seoul droeg ze bij aankomst een geel-groene mantel van Emporio Armani, om wat later op de dag een grijs exemplaar van hetzelfde modehuis te dragen. 

EPA
EPA
BELGA

Dag 2

Op de tweede avond van haar bezoek aan Seoul droeg Mathilde een witte blouse met lange mouwen van Natan en een grijze a-lijn rok van hetzelfde Belgische merk. De blouse droeg ze al eens eerder met kerst vorig jaar. 

Photo News
Photo News

Overdag droeg ze wederom een volledige outfit van Natan, op de haarband en een clutch na. Die werden ontworpen door de Belgische hoedenontwerpster Fabienne Delvigne in dezelfde print als het rode jasje. 

Photo News
Photo News

Dag 3

Voor een bezoek aan een tentoonstelling en daarvoor een seminarie over duurzaamheid, droeg koningin Mathilde een rood ensemble van de Brusselse haute couture ontwerper Pierre Gauthier. Het hoedje liet ze maken door Fabienne Delvigne. Ze droeg deze exacte outfit trouwens al minstens 5 keer eerder op publieke evenementen, kan tellen qua duurzaamheid voor een koningin. 

BELGA
BELGA8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Cyrano de Bergerac

  Het is haar plicht om reclame te maken voor Belgische klerenmakers. Gelukkig voor haar is het een prettige plicht...

 • Alan Janssen

  Wat een mooie PR voor België en in het bijzonder de Belgische mode en dat wereldwijd. Top gedaan Mathilde.

 • MARIE-LOUISE DEVRIENDT

  een knappe vorstin waar we fier mogen op zijn. klasse!

 • nicole nys

  Toch vraag ik me soms af of het echt nodig is, dat showen met die ontzaglijk dure outfits terwijl er zoveel "onderdanen" het heel moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Het zijn diezelfde mensen die meebetalen aan al die buitensporige luxe. Langs de ene kant tonen de royals zich zo meelevend met de bevolking, maar welk signaal geven ze feitelijk ? Kan het niet wat bescheidener ?

 • Marc Van der Vloedt

  Doet mij (terug)denken aan "TJ"... met het sappige Gents accent: "mijn wijf es voar te stelen, moar gene ene dief pakt ze (mee)"