Klimaatactivisten kapen Londense modeweek

REUTERS
De klimaatactiegroep Extinction Rebellion heeft op de laatste dag van London Fashion Week een ‘begrafenis’ georganiseerd om de milieu-impact van de mode-industrie aan te kaarten. Ook op andere dagen afgelopen week lieten ze van zich horen en zien in de Britse hoofdstad.

De eerste dag van de Londense modeweek ging dit jaar niet van start met een modeshow, wel met een actie van Extinction Rebellion waarbij ze emmers met nepbloed over elkaar goten. Daarmee wilden de milieu-activisten symboliseren dat de mode-industrie alles bij het oude laat, terwijl ze een grote verantwoordelijkheid dragen in de klimaatcrisis. De groep wil dat de modeweken gecanceld worden en probeerde dan ook heel de week te voorkomen dat gasten op tijd op de modeshows raakten door verschillende acties rond de showlocaties op te zetten. Gisterenavond organiseerden ze een nepbegrafenis als sluitpunt van het protest. 

Volgens The Waste and Resources Action Program (WRAP), een goed doel dat samenwerkt met overheden, bedrijven en community’s om de grote afvalberg een halt toe te roepen, belandt er jaarlijks meer dan 150 miljoen euro aan kleding op de vuilnisbelt. Naar schatting zal de mode-industrie tegen 2050 ook 25% van het koolstofbudget van de hele wereld opgebruiken, waardoor het de meest vervuilende industrie zal worden na de olie-industrie.

Bekijk hieronder enkele foto’s van het protest:

Photo News
Photo News
Photo News
REUTERS
REUTERS
Photo News
Photo News
Photo News
REUTERS
AFP
Jonas Walzberg/dpa
Jonas Walzberg/dpa
Jonas Walzberg/dpa
EPA
Photo News8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peeters Freddy

  Sluit dat gepeupel 5 jaar op en doe ze de schade betalen.

 • Bruno Suykens

  Ik ga deze kleren niet kopen. Vind ze niet mooi. Maar als verplicht uniform voor deze gepatenteerde luiaards kunnen ze er mee door.

 • Eurold Coart

  En denken ze nu echt dat dit een verschil gaat maken? Ze bereiken juist het tegendeel hiermee, maar dat hebben ze niet door...

 • Karine Roeland

  Binnenkort iedereen in Adam en Eva kostuum? Hoe gaan sommigen dan,die een short of mouwloos bloesje al willen verbieden, reageren? Geen vlees meer? Wat dan met koeien, varkens...? Mogen vleesetende dieren nog vlees eten?

 • Richard Derijcke

  Niks beters of nuttigs te doen.