Kapsel om zeep door je muts? Zo fix je dat

Unsplash
Lang leve de mutsjes. Ze maken je winterse outfit helemaal af, én ze behoeden je voor afgestorven oren. Totdat je het ding van je hoofd haalt en je getrakteerd wordt op een coupe vogelnest. Niet meer te redden? Dat dacht je maar.

Voorkomen is beter dan genezen

Zo'n pluizig vogelnest op je hoofd krijg je voornamelijk omdat je haar te weinig vocht bevat. Droge haren zijn namelijk poreuzer, wat betekent dat ze meer vocht van buitenaf zullen absorberen. En dat zorgt ervoor dat het haar opzwelt en er pluizig uit gaat zien.

De oplossing is dus simpel: zorgen dat het vochtgehalte van je lokken op peil blijft. Was je haren dus met een hydraterende shampoo, gebruik een voedende conditioner en smeer minstens één keer per week een verzorgend haarmasker op de puntjes. Je haren voldoende beschermen tussen wasbeurten in? Zorg dan dat je altijd een vochtinbrengend serum paraat hebt staan.

NINA

Anti-pluis tips

Hoe goed je je lokken ook verzorgt, het kan altijd gebeuren dat je alsnog getrakteerd wordt op een couple pluis zodra je dat mutsje naast je neerlegt. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel wat producten op de markt die je haar in een mum van tijd weer in model brengen (of op z'n minst weer toonbaar maken).

Voor de grootste noodgevallen kom je al een heel eind met een vochtinbrengende spray. Dat zorgt er namelijk voor dat je haar in een oogwenk veel minder statisch is. Een verzorgend serum in de puntjes geeft diepere hydratatie en beperkt pluis tot een minimum, en door af te werken met wat anti-pluis haarlak zorg je ervoor dat het je geen tweede keer meer overkomt.

NINA