Ga naar de mobiele website
^ Top

Kan jij het verschil zien tussen een echte designertas en een fake model?

Photo News
We waren er allemaal in getrapt: de peperdure designerspullen die Astrid Coppens (voorheen Bryan) jaren geleden op televisie showde waren fake. Die chique sjaaltjes van Hermès, handtassen van Gucci en torenhoge hakken van Louboutin kocht ze op malafide Chinese websites onder druk van haar toenmalige man John. De verschillen met the real deal zijn vaak ontzettend moeilijk te spotten. Kan jij in deze test de namaakspullen van de echte merken onderscheiden?

Let op voor bedriegers

De namaakindustrie draait op volle toeren. Er bestaan heel wat Chinese sites die valse spullen verkopen. Maar soms denk je dat je Louis Vuitton koopt, terwijl je de volle pot voor een namaakexemplaar hebt betaald. Zeker op tweedehandssites als eBay, waar ook mensen met slechte bedoelingen actief op zijn, kun je bedrogen worden. Dit kan je vermijden door te letten op enkele belangrijke signalen.  

Waarom zoveel geld neertellen voor designerschoenen? "Als je een luxeproduct koopt, krijg je een levenslange garantie", leggen expertes Natalie Wyll en Alexa Ridolfi uit. Zij runnen de tweedehandssite voor luxeproducten A Second Chance Resale en kunnen er intussen razendsnel een namaakproduct uit halen. "Je kan een designerhandtas als een investering zien. Wat bij namaak niet het geval is. Wanneer het fake exemplaar uit elkaar valt na enkele maanden ben je je geld kwijt."

Tips voor handtassen

Het belangrijkste waar je op moet letten zijn de kleine details. Vaak zijn de producenten erg goed in het namaken van de buitenkant van de accessoires. Maar verwaarlozen ze de afwerking aan de binnenkant. Een eerste hint is het label binnenin. Vaak maken de producenten het label zelf ook na, maar besteden ze hier minder aandacht aan. Zoek dus naar inconsequent gebruik van lettertypes en -grootte.  

De meeste designerhandtassen hebben een stempel van het modehuis. Bij the real stuff staat die er echt ingeprint, bij een vals exemplaar ligt de verf er meer op. Als er iets een beetje scheef staat, kun je er vanop aan dat het een vals exemplaar is is. Als de stempel echt lijkt, zoek dan naar andere foutjes, zoals stiksels. De producenten van fake exemplaren lopen er de kantjes van af, bijvoorbeeld met scheve stiksels die een tikje te strak zijn, waardoor het product goedkoop lijkt. Als laatste kijk je naar de slotjes, ritsen en metalen details. Als deze niet koud en licht aanvoelen, dan zijn ze van plastic gemaakt. Dan heb je een namaakexemplaar in je handen.

REUTERS

Tips voor Louboutins

Valse Louboutins kun je best spotten aan de zool. De meeste fakes zijn goed gemaakt. De echte designer gebruikt echt leer onderaan, en dat zie je aan de levendige en glossy tint van het rood. De meeste replica's zijn een beetje donkerder. Op de meeste Louboutins staat Made in Italy, maar op een vals exemplaar is het vaak MADEINITALY, zonder spaties dus.

Bij schoenen is het ook belangrijk te letten op de kwaliteit van de afwerking zoals de stiksels. Ook de kromming van de voetzool is belangrijk. Vergelijk die met foto's van modellen waarvan je zeker bent dat ze echt zijn. Zoals op de originele website van Louboutin bijvoorbeeld.

Denk jij dat je zo het verschil ziet tussen een echte peperdure handtas en een fake exemplaar? Test het hieronder.

Meer over4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • John Dallas

  Devprijs van deze tassen is veel te duur ten eerste en ten tweede zo'n tas is voor onzekere vrouwen die de aandacht van hun persoon willen afleiden. Deze vriuwen hebben last van complexen....

 • Laura Huyghe

  Zo moeilijk is dit niet, en inderdaad als je de centen er niet voor hebt moet je het ook niet kopen.

 • Julien Morren

  Moeilijk te onderscheiden

 • Berlinda Lenssens

  Als je het niet kunt betalen. .koop het niet. Ik heb ooit in Turkije 2 valse merk handtassen gekocht en nooit gebruikt . Voelde me beschaamd. Nu enkele échte in mijn bezit en geeft meer voldoening omdat er voor gewerkt is Door mezelf en uiteraard Door de designer.

Meld een bug