Justin Bieber T-shirts, roze mutsjes tegen Trump: de hoogtepunten van Milaan Fashion Week

Dolce & Gabbana.
REUTERS Dolce & Gabbana.
De vijfdaagse modeweek in Milaan zit erop en ondertussen showen de eerste ontwerpers alweer in Parijs. Wij kijken nog even terug naar de hoogtepunten.

De show van Dolce & Gabbana

AP

De modeshow van Dolce & Gabbana stond volledig in het teken van millennials (mensen tussen de 15 en 35). Zo liepen net als tijdens de mannenshow weer heel wat bekende 'kinderen van' mee. Denk aan Corrine Fox (dochter van Jamie Fox), Dylan Lee (zoon van Pamela Anderson), Ella en Alexander Richards (dochters van Keith Richards), Rafferty Law (zoon van Jude Law en Sadie Frost) en Sofia Richie (dochter van Lionel Richie). Op maar liefst 3 T-shirts stond zanger Justin Bieber afgebeeld, wiens muziek ook tijdens de show werd afgespeeld. Tenslotte waren er ook modellen die hun kinderen mee hadden genomen op de catwalk. Van een spektakel gesproken.

De kleur rood

Kendall Jenner op de catwalk van Fendi.
Photo News Kendall Jenner op de catwalk van Fendi.

Tijdens de modeweek in New York zagen we de kleur rood al verschillende keren voorbijkomen op de catwalk en dat was niet anders in Milaan. Dat de kleur van de liefde dé trendkleur voor komende winter wordt, staat ondertussen dan ook buiten kijf. Onder andere bij Max Mara, Fendi, Jil Sander, Tod's en Bottega Veneta gespot.

De 'pink pussy hats' van Missoni

AFP

Statements tegen Trump zijn ondertussen schering en inslag op de catwalk. Zo ook bij Missoni. Aan het einde van de show kregen de modellen allemaal een roos mutsje met kattenoortjes oftewel een 'pink pussy hat' opgezet door de creatief directeur van het merk Angela Missoni. Ze verwijzen naar de Women's Marches die georganiseerd werden tegen Trump vorige maand. Ook de aanwezigen kregen bij aanvang van de show allemaal een mutsje mee naar huis.

Gucci, Gucci en nog meer Gucci

AFP

Milaan Fashion Week ging van start met de show van Gucci en toen was de toon eigenlijk meteen gezet. De mannen- en vrouwencollectie werd samen getoond in een overdadige paarse ruimte met een piramide in het midden. De collectie zelf was een waar feest voor het oog, hoe meer prints en glitters hoe beter, leek het motto van creatief directeur Alessandro Michele wel geweest te zijn. Sterren als Jared Leto, Florence Welch, A$AP Rocky en Tom Hiddleston zaten op de eerste rij.

De setting bij Prada

AFP

Het decor van de Prada show bestond uit een typische slaapkamer van een tiener, inclusief posters aan de muren, pasfoto's, stickers en fluffy kussens en dekens. De verschillende slaapblokken vormden zowel de catwalk als de zitplaatsen voor het aanwezige publiek. Vijf gerenommeerde modejournalisten samen op één bed, leverde alvast hilarische beeldmateriaal op voor Instagram.