John Legend, Kanye West en Willie Nelson in de ban van mode

John Legend.
AFP John Legend.
John Legend draagt enkel Gucci tijdens zijn huidige tournee. Vanaf volgende week zijn door Kanye West ontworpen jeans te koop bij de Franse confectieketen A.P.C. De inmiddels tachtigjarige Willie Nelson is het 'gezicht' van de nieuwe campagne van de Amerikaanse modeontwerper John Varvatos. De banden tussen mode en popmuziek lijken nauwer dan ooit.

Soul- en jazzzanger en songschrijver John Legend, die afgelopen weekend nog op Rock Werchter stond, tourt op dit moment met een garderobe die geheel afkomstig is van ontwerpster Frida Giannini, die het creatieve team van modehuis Gucci leidt. Het gaat onder meer om suède en leren bomberjacks en de voor Gucci karakteristieke messcherp gesneden pakken en 'button-downs', zo meldt het Amerikaanse magazine Billboard. Niet alleen Legend zelf, maar ook zijn achtergrondzangeressen en musici worden door het modehuis gekleed.

John Legend.
GETTY John Legend.

Van de kersverse vader Kanye West liggen bij de Franse keten A.P.C. vanaf 14 juli een jeans, T-shirt en trui in de winkels. De Amerikaanse ster heeft een jaar gewerkt aan zijn nieuwe ontwerpen. Eerdere pogingen van West om voet aan de grond te krijgen in de modewereld, zoals in 2011 toen hij in Parijs een kledinglijn voor vrouwen presenteerde, mislukten. Nu lijkt de rapper de zaken ietsje bescheidener aan te pakken.

Kanyé West.
AP Kanyé West.

Countrylegende Willie Nelson (80) is sinds kort het gezicht van het Amerikaanse mannenmodemerk John Varvatos. Nelson doet dat samen met zijn twee zoons Micah en Lucas. Hij zei tegen het Amerikaanse modevakblad Women's Wear Daily: "Varvatos' kleding oogt en voelt goed op je huid en is gemaakt voor iedere man, en zijn zoons."

John Varvatos is een rockliefhebber die al vaker muzikanten voor zijn campagnes uitnodigde, onder wie Jimmy Page, Green Day, The Roots, Iggy Pop en ZZ Top. "Bij alle muzikale advertentiecampagnes die we de afgelopen acht jaar geschoten hebben, was ik nog niet eerder zo ontroerd als bij Nelson en zijn zoons", aldus Varvatos.

Willie Nelson.
GETTY Willie Nelson.