Jennifer Aniston is 50: 6 beautygeheimen die we van haar geleerd hebben

Bruno Press/nina.be
Jennifer Aniston blaast vandaag 50 kaarsjes uit. En eerlijk: wij zouden zo willen ruilen. Of het nu voor haar kapsel, haar gave huid of figuur is. Ter ere van haar verjaardag verzamelden we haar ultieme beautygeheimen.

Jaloers. Ja hoor, we durven het toegeven: wij zijn jaloers op Jennifer Aniston. De ster heeft net haar 50ste verjaardag gevierd, maar ziet er bijna even fris en fruitig uit als tijdens haar jaren als Rachel in ‘Friends’. Ze is en blijft natuurlijk een Hollywoodster, en die durven onder druk van het schoonheidsideaal al eens te kiezen voor botox en andere plastische chirurgie-hulpmiddeltjes. Volgens verschillende tabloids heeft de Amerikaanse schone al laten sleutelen aan haar gezicht, maar zonder hierbij te overdrijven. “Ze heeft al fillers en botox gebruikt voor haar lippen, voorhoofd en de zone rond haar ogen. Maar ze doet het met mate”, klinkt het onder meer bij Gossip Cop en New Idea. Zo’n 100 chirurgen en dermatologen hebben Aniston zelfs al tot ‘koningin van de schoonheidsbehandelingen’ gekroond, net omdat ze haar natuurlijke look zo goed weet te behouden. 

Maar omdat niet iedereen staat te springen om botox te gebruiken, gingen we op zoek naar haar beste beautytips. Lees en leer. 

Ochtendroutine

Het eerste wat de filmster ‘s ochtends doet, is een beetje water in haar gezicht plensen. “Ik was mezelf snel met water en zeep om wakker te worden”, vertelt ze aan lifestylesite Well+Good. Na dat kattenwasje gebruikt ze nog een hydraterende crème met zonnefilter. Vervolgens drinkt ze nog een kop warm water met citroen. Heeft ze toevallig geen citrusvruchten in huis? Dan gaat ze voor een kop koffie, gevolgd door een ontbijt dat bestaat uit een shake, volkoren toastbrood met eieren, en avocado.

Weinig make-up

“Voor je thuis vertrekt, kijkt een echte lady nog even in de spiegel en laat je één accessoire vallen.” Dat heeft niemand minder dan Coco Chanel ooit gezegd, en is volgens Aniston ook toepasbaar op make-up. “Een ex zei ooit dat ik er beter uitzie zonder make-up. Het heeft een tijdje geduurd eer ik hem geloofde en dat masker durfde laten vallen, maar uiteindelijk zag ik in dat hij gelijk had”, geeft ze toe aan magazine InStyle. Kortom, less is more

Zonnecrème

“Toen ik nog jonger was, deed ik alles voor een bruin kleurtje. Ik smeerde me zelfs in met baby-olie. Hoe onwetend en naïef van mezelf”, aldus de actrice. Nu zegt ze ouder en wijzer te zijn. “Ik weet nu wat gezond is voor je huid en wat niet. Dan is het niet logisch om te zonnen. Al hou ik wel van een flinke vitamine D boost. Maar nu smeer ik voldoende zonnecrème.” 

SOS puisten

De eerste reactie van Aniston als ze een puist spot? Eens goed met haar ogen rollen. “Daarna doe ik er uitdrogende lotion op. Ik probeer er niet aan te prullen, al lukt dat niet altijd even goed.” 

Sport

Aniston sport elke dag, maar ze heeft geen vaste sportroutine. Aniston: “Ik doe vooral barre work-outs. Ik heb immers problemen met mijn heup, waardoor ik bijvoorbeeld geen yoga kan doen.” Meestal start ze met 20 tot 30 minuten cardio, om zich daarna nog een uur in het zweet te werken tijdens een barre work-out.

Kapsel

Als er één kapselicoon is, is het wel Jennifer Aniston. ‘De Rachel’, haar bekende haarstijl ten tijde van ‘Friends’, is al een tijdje verbannen, maar haar glans en volume bleef. Haar geheim: ze gebruikt af en toe een masker om haar lokken te verzorgen. Én ze gaat elke maand naar de kapper om haar kleurtje bij te werken. 

Beauty faux pas

Aniston: “De grootste fout die ik ooit maakte was het bleken van mijn wenkbrauwen. Het was mijn allereerste cover voor het magazine Cosmopolitan, en voor ik het wist had ik ineens een klodder schuim op mijn wenkbrauwen. Dat was toen hip in de jaren 90, maar het stond mij totaal niet. Ik was nog jong en naïef en durfde geen ‘nee’ te zeggen. Ik heb drie maanden lang mijn wenkbrauwen ingekleurd met bruine oogschaduw.”
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Melanie Van den broeck

  Al genoeg aan gewerkt om er zo uit te zien en geloof me zonder make up zal ze er niet zo uit zien en geen kinderen is pok geen effect op uw lichaam wanrveen kind is een aanval op uw lichaam ik kan erover meespreken je mag nog zo slank zijn een zwangerschap verpruts altijd iets aan je lichaam.

 • Matheus Van den Berghe

  Een heel mooie vrouw. En haar rol als Rachel is onvergetelijk. Tijdens de reunie van 'Friends' in 2016 zag ze er ook nog altijd bijzonder knap uit. ;)

 • Louis Bouduin

  Zelfs op haar 50 ste is en blijft Jennifer dat meisje om verliefd op te zijn zonder haar dit ooit te durven vertellen. Niet zozeer een echte "vlees en bloed mens", maar meer "een wolk van een droom."

 • jacques weterings

  Die al dan niet natuurlijke schoonheid zit natuurlijk voor het grootste gedeelte tussen de oren. In dit geval letterlijk en figuurlijk. Laat het verder maar aan de cosmetica en Botox producenten over om dit uit te leggen.

 • Elisa deJong

  Ik zou haar weleens in t echt willen zien, dus zonder make up. Zie ook google sterren zonder make up... Onherkenbaar zijn velen...