Jean Paul Gaultier stopt met bont

Jean Paul Gaultier (66).
EPA Jean Paul Gaultier (66).
Jean Paul Gaultier heeft aangekondigd dat hij niet langer bont zal gebruiken in zijn collecties. 

Nadat onder andere Gucci, Versace, Galliano, Armani, Ralph Lauren, Michael Kors en Vivienne Westwood aankondigden dat ze niet langer met bont zullen werken in hun collecties, springt nu ook ontwerper Jean Paul Gaultier mee op de kar. 

De ontwerper kondigde zijn beslissing aan toen hij op bezoek was bij het Frans televisieprogramma Bonsoir!. De ontwerper zei daarbij dat hij het vermoorden van dieren voor hun vacht bijzonder ‘betreurenswaardig’ vindt. Mimi Bekhechi, directeur van internationale progamma’s bij PETA, meent dat de beslissing aangemoedigd werd door de toenemende druk van buitenaf en dat het een teken is dat de tijden veranderen. 
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Mike Stevens

  tergend traag wordt de mensheid elke dag een heel klein beetje slimmer.

 • Pieter smit

  En leer? Zijde? en de vervuilende katoenindustrie met bijbehorende slavenarbeid? En het gebruik van kunststof met alle microplastics van dien.....

 • Sven Kerstens

  20 jaar te laat.

 • ingrid joosten

  Goed nieuws, beter te laat dan nooit.