Jane Birkin wil andere naam Birkin Bag

Jane Birkin.
epa Jane Birkin.
Actrice Jane Birkin wil niet meer dat haar naam verbonden is aan de iconische Birkin handtas in krokodillenleer van het Franse modehuis Hermès. Dat komt omdat ze zich zorgen maakt om het leed van de dieren, na een recent opgedoken documentaire van PETA over de productie van de tas.

"Ik heb aan de mensen van Hermès gevraagd om een naamsverandering van de Birkin Croco, tot de praktijken voor de productie van de handtas grondig worden verbeterd zodat ze overeenkomen met de internationale standaard", vertelt Birkin in een verklaring.

Ze begon zich zorgen te maken, nadat ze een documentaire van dierenrechtenorganisatie PETA zag, waarin onder andere getoond wordt hoe de huiden van de nog levende krokodillen worden verwijderd. Die documentaire bracht ook op onze site heel wat los bij de lezers.

De Birkin Bag ontstond ruim dertig jaar geleden, toen actrice Jane Birkin aan de baas van Hermès Jean-Louis Dumas vertelde dat ze op zoek was naar een leren handtas, maar geen geschikt exemplaar kon vinden. Sindsdien is de tas razend populair en in verschillende maten en materialen beschikbaar. De Birkin handtas wordt verkocht vanaf € 20.000.

De Birkin Croco Bag.
photo_news De Birkin Croco Bag.