Jamie Dornan is het nieuwe gezicht van Hugo Boss

Photo News
Jamie 'Mr. Grey' Dornan heeft dankzij de 'Vijftig Tinten Grijs'-filmreeks al het imago van seksbom, en daar gaat zijn nieuwste campagne géén verandering in brengen. De Noord-Ierse acteur heeft het immers geschopt tot de nieuwe ambassadeur van Hugo Boss The Scent.

Voordat Jamie Dornan doorbrak als acteur, verdiende hij zijn brood vooral met modellenwerk. En de kunst van zwoel in de lens kijken heeft hij duidelijk nog in de vingers. Samen met het Nederlandse model Birgit Kos is hij te zien in de nieuwe campagne voor The Scent parfums van Hugo Boss. 

"In mijn ogen staat Boss voor verfijning, mannelijkheid en elegantie", reageert Dornan in een persbericht. "Daarom ben ik ook in de wolken om deel uit te maken van de Boss-familie als de nieuwe ambassadeur." Daarmee stapt hij in de voetsporen van onder meer Gerard Butler, Ryan Reynolds en Chris Hemsworth. Het parfum ligt vanaf september in de winkel.

Goede doel

Dornan is trouwens niet alleen actief als acteur en model. De 36-jarige hielp recent bij het opzetten van een steungroep in Noord-Ierland voor mensen die geliefden zijn verloren aan de gevolgen van alvleesklierkanker. De acteur verloor zelf zijn moeder twintig jaar geleden aan de ziekte. Alvleesklierkanker is een significant gezondheidsprobleem in Noord-Ierland: per jaar sterven er zo'n 270 mensen aan de ziekte. Bij de opening van de steungroep in Belfast gaf Dornan een toespraak over de ziekte en de dood van zijn moeder. "Ik heb het gevoel dat het nog steeds elke dag een effect op me heeft, op manieren waar ik me bewust van ben en manieren waarvan ik me niet bewust ben." 

Dornan opende het evenement met zijn zus Jess en zijn vader James. Hij hoopt dat het platform andere mensen kan helpen die ook worstelen met de impact van alvleesklierkanker. "Ik denk niet dat er zoiets bestond als deze groep, toen mijn moeder ziek was", zei hij over de zogenaamde NIPanC groep. "Het was fantastisch geweest om met andere mensen te kunnen praten die hetzelfde meemaakten als ik. Ik voel me bevoorrecht om te kunnen helpen om mensen bewust te maken van deze ziekte en ik streef ernaar om het aantal mensen dat wordt geraakt door deze ziekte te verminderen, ook al staan de statistieken er nog steeds slecht voor." 

{ #jamiedornan #hugoboss }

Een foto die is geplaatst door null (@_jamie_dornan_) op
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.