Is jouw dagcrème ook zo snel op? Je gebruikt waarschijnlijk te veel

Thinkstock
In de winter kan onze huid wel wat meer gebruiken: die gure wind en snijdende koude leveren ons naast een rothumeur ook koude neuzen, kapotte lippen en droge wangen op. Al betekent dat niet dat je ook effectief méér moet smeren. Integendeel, we gebruiken vaak te veel product, waardoor we die dure crèmes sneller opnieuw moeten kopen. Zonde.
Thank You Farmer Back to Iceland Cleansing Foam, € 18 via Beautywiseshop.be
NINA Thank You Farmer Back to Iceland Cleansing Foam, € 18 via Beautywiseshop.be

* REINIGING

Of je nu een een gel, melk of crème gebruikt: de hoeveelheid blijft altijd ongeveer hetzelfde. Met een drupje ter grootte van een bosbes heb je voldoende voor een gereinigde huid. Reinig jij liever twee keer na elkaar? Gebruik dan gewoon twee keer een halve hoeveelheid.

L'Oreal Paris Sugar Scrubs Glow, €10,99 bij Di
NINA L'Oreal Paris Sugar Scrubs Glow, €10,99 bij Di

* SCRUB

Wie een scrub met een grove korrel gebruikt, schept ongeveer de grootte van een framboos uit het potje. Let wel op: meer dan twee keer scrubben per week is niet nodig.

Yves Rocher Elixir Jeunesse Double action Essence Repair + Anti-pollution, € 37,90 bij Yves Rocher
NINA Yves Rocher Elixir Jeunesse Double action Essence Repair + Anti-pollution, € 37,90 bij Yves Rocher

* SERUM

Serums zitten vaak boordevol actieve ingrediënten, wat het vaak tot dure producten maakt. Je wil er dan ook liefst zo weinig mogelijk van verspillen. Net omdat serums zo geconcentreerd zijn, heb je met een erwtje product al meer dan voldoende.

Eucerin Hyaluron Filler + Volume-Lift, € 20,40 bij de apotheek
NINA Eucerin Hyaluron Filler + Volume-Lift, € 20,40 bij de apotheek

* DAG- EN NACHTCRÈME

Niets dat zo verandert en vernieuwt als de technologieën achter huidverzorging. Er zitten tegenwoordig dan ook steeds meer actieve ingrediënten in je crèmes. Een beetje dag- of nachtcrème ter grootte van een amandel is dan ook precies wat je huid nodig heeft. Ja, ook in de winter.

Chanel Blue Serum Eye, vanaf 15 januari bij ICI PARIS XL
NINA Chanel Blue Serum Eye, vanaf 15 januari bij ICI PARIS XL

* OOGCRÈME

Wedden dat je minder oogcrème nodig hebt dan je dacht? Per oog een drupje ter grootte van een zonnebloempit verlost je al van de meest hardnekkig wallen. Dat komt omdat oogcrèmes zo geformuleerd worden dat ze diep in de huid doordringen. Merk je dat er een vettig laagje op de huid blijft liggen? Dan heb je te veel gebruikt.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.