In Leuven koop je deze week spotgoedkope luxehandtassen voor het goede doel

Uitverkoop bij Delsart in Leuven.
Vertommen Uitverkoop bij Delsart in Leuven.
Het gerenommeerde lederwarenhuis Delsart is al jaar en dag een icoon in het Belgische modelandschap, maar daar komt door het onverwachte overlijden van de uitbaatster nu een eind aan. Deze week opent in de winkel in Leuven een grote uitverkoop waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat.  

Huis Delsart werd in 1840 opgestart in de Brusselstraat in Leuven als een leerlooierij. Met de jaren groeide het uit tot een winkel waar lederen luxetassen werden verkocht van merken als Longchamp, Mulberry en Lancel. Sinds het begin van de 20ste eeuw is de winkel in de Bondgenotenlaan gevestigd. Opvallend is dat de zaak bijna 200 jaar in familiehanden is gebleven. Martine Delsart baatte de winkel al tientallen jaren uit, maar overleed in maart onverwachts op 64-jarige leeftijd. 

Uitverkoop bij Delsart in Leuven.
Vertommen Uitverkoop bij Delsart in Leuven.

Aangezien ze geen erfgenamen heeft, werd de Koning Boudewijnstichting aangesteld als algemeen legataris. De stichting krijgt met andere woorden de erfenis van Delsart in handen, inclusief het winkelpand. Van 2 tot en met 19 mei houdt de organisatie dagelijks van 10 tot 19 uur, ook op zondag, een uitverkoop. Er staan kortingen gepland van 30 tot 50%. Een geldige cadeaubon kan nog worden gebruikt. Lopende bestellingen en herstellingen worden verder afgehandeld.

Met de opbrengst van de uitverkoop zullen Leuvense culturele en humanitaire projecten gesteund worden.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Emi De graeve

    ik koop enkel een handtas wanneer ik er een nodig heb maar niet omdat se spotgoedkoop, duur of trendy zijn.