In deze winkels zal je geen angorawol meer vinden

Angorakonijn.
REUTERS Angorakonijn.
De gruwelijke undercoverreportage van dierenorganisatie PETA over het dierenleed op Chinese angoraboederijen laat de modewereld niet koud. Na H&M, WE, C&A en Marks & Spencer, schrapt ook de grote online shop Asos.com kleding gemaakt uit de vacht van deze langharige konijntjes.

"Voor ASOS is het onaanvaardbaar dat dieren moeten lijden in de naam van mode of cosmetica. We zijn lid van de 'Fur Free Alliance' en zien in dat het vergaren van konijnenharen voor heel wat stress en leed zorgt bij de dieren. Daarom verwijderen we alle producten die niet voldoen aan onze policy en zullen we geen nieuwe bestellingen meer plaatsen voor items die angorawol of andere soorten konijnenvacht bevatten", deelt een woordvoerder van de populaire online shop.

Angorawol
"Door alle angoraproducten van de internationale websites te halen, onderneemt Asos.com de juiste stappen voor de dieren én de klanten. De productie van angorawol is wreed en we roepen dan ook alle modeketens op om te tonen dat dierenleed geen plaats heeft in hun rekken", klinkt het bij PETA, kort voor People for the Ethical Treatment of Animals.

Wie de schokkende reportage wil bekijken, kan terecht in onderstaande video. Opgepast: niet voor gevoelige kijkers.