In deze (web)shops kunnen vrouwen met een grote schoenmaat terecht

BrunoPress
Vrouwen leven op steeds grotere voet. Terwijl de gemiddelde schoenmaat in 1995 nog 37,5 bedroeg, heeft de gemiddelde vrouw ondertussen al maat 39. Schoenen Torfs verkoopt nu vrouwenschoenen tot maat 43 en er zijn steeds meer (web)shops die hun aanbod aanpassen. De tofste op een rij.

GrandEleganza

Webshop GrandEleganza is een initiatief van de jonge Antwerpse Charlotte De Ridder. Ze heeft zelf schoenmaat 43 en was de naar eigen zeggen eindeloze zoektochten beu. Op de webwinkel verkoopt ze schoenen vanaf maat 41. Het aanbod is (nog) niet gigantisch, maar wel betaalbaar én trendy. 

Meer info: www.grandeleganza.be

Schoenen Vanluechene

Bij schoenenwinkel Vanluechene in Roeselare en Rumbeke koop je naast schoenen in ‘gewone’ maten, ook modellen in hele kleine én grote maten. Hun aanbod daarin is redelijk klassiek, maar wel ideaal als je bijvoorbeeld stijlvolle pumps of chelsea boots (enkellaarsjes met een rekker aan de zijkant) zoekt.

Meer info: www.vanluechene.be

Zalando

Voor wie het hip en trendy mag zijn, zit bij Zalando aan het juiste adres. Hun schoenenaanbod loopt namelijk op tot maat 50 (!), al vind je in die categorie wel voornamelijk sneakers. Pumps en andere schoenen met hak gaan meestal tot maat 43.

Meer info: www.zalando.be

Wayez Shoe

Wayez Shoe in Anderlecht is een typische traditionele schoenenwinkel, met een allesbehalve typisch aanbod. Ze verkopen namelijk damesschoenen tot maat 48. Zowel wie op zoek is naar klassieke hoge laarzen en pumps als sneakers komt hier aan haar trekken.

Meer info: wayezshoe.be

Van Loock

Van Loock is nog zo’n uitgelezen winkel voor vrouwen met een maatje meer, aan hun voeten dan. Ze verkopen een ruim aanbod damesschoenen tot maat 44, en hebben onder andere hippe loafers en toffe sandalen in hun aanbod zitten. Van Loock heeft een fysieke winkel in Zandhoven en een webshop.

Meer info: www.vanloock.com

En daar stopt het niet. Er zijn nog talloze (inter)nationale adresjes waar dames met een grote schoenmaat terecht kunnen. Zoals bijvoorbeeld New LookSchoenen JulesFullBeautyBristol Shop en Zappos.
5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • sophie lemmens

  Dus schoenen voor grote voeten zijn er wel.. alej tof.. daar ben in niets mee hoor.. ik zoek hakken in een maatje 34.. zeg me liever waar ik die kan vinden

 • Mijn Mening

  Ik heb maat 45 en heb idd een zeer positieve evolutie zien gebeuren in de aanbiedingen van grote schoenmaten. Zivaano is er ook eentje. En Caland schoenen in Rotterdam. Allemaal wel NL. Ik hoop in de toekomst dat meer en meer fysieke winkels in België (zoals Jules in Boom) zo’n aanbod gaan aanbieden ipv de moderne webshops. Ik pas graag mijn schoenen eerst :-)

 • Sofie Van Eeden

  Ik heb maat 36-37, ben er blij met mijn kleine voetjes

 • Thierry Vansweevelt

  Op zalando 11000 paar in maat 42. In de winkel een stuk of tien. Moet ik duidelijker zijn?

 • Vermeiren Frans

  Met een stijgend aantal geslachts veranderingen zal ook de schoenmaat van dames schoenen mee moeten gaan.