In de toekomst maken we kleren van sinaasappels, vissenhuid of gerecycled plastic

Tentoonstelling in Arnhem probeert het roer om te gooien

Ontwerpen van VIN + OMI op de tentoonstelling Searching for the New Luxury
De kledingindustrie is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Het roer moet om, maar hoe? State of Fashion probeert het antwoord te geven.

In de Melkfabriek in het Nederlandse Arnhem geen schrijnende beelden van sweatshops en aftandse fabrieken, of grootschalige milieuvervuiling door chemische verf. Wel futuristisch uitziende jassen gemaakt van vissehuid en lange jurken van gerecycled plastic. De tentoonstelling 'Searching for the new Luxury' (Op zoek naar de nieuwe luxe) is juist gemaakt om een positieve boodschap te versturen: de modewereld verandert en dat is hoognodig.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen
2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Dominique Cox

    Da's wel een manier om te recycleren. Alhoewel, ik kan het me niet inbeelden dat mensen met vissenhuid kledij gaan paraderen.

  • Ramon Simon

    Om die reden ben ik tegen het consumeren van kleding. Veel mensen kopen vele kleding en gooien het gewoon weg. De impact op het milieu van deze wegwerp kleding moet enorm zijn. Als mensen enkel kopen wat ze nodig hebben tot het kapot en versleten is zou dat enorm goed voor het milieu zijn. Misschien is dat energiebesparender dan de energienorm bij huizen. Men kloot mensen met regels terwijl men de consumptiemaatschappij promoot.